10 найважливіших подій 2022 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2022 року в Україні

Війна в Україні

Складний для нас усіх рік Тигра підходить до свого логічного завершення, то ж вже традиційно настав час підбити його підсумки у 10-ти топ-подіях України, світу та Львова. Як же без нього?

Розпочнемо з нашої улюбленої країни, яка зараз переживає на найкращі часи. Все-таки, клятий ворог завдав нам багатьох клопотів, але віримо, що ми таки здобудемо перемогу.

1. Вторгнення Росії.

Само собою, що війна в Україні є головною подією сьогодення. Інакше ніяк не може бути. 24 лютого ми всі прокинулися від звуків сирен. Саме в цей день за наказом президента оркостану почали летіти ракети в Україну. Почалося… Тривоги, сховища, жертви, катування перемоги на різних фронтах, біженці. Стільки всього було і є далі, адже війна триває й маю надію, що в 2023 ми здобудемо перемогу.

Буча 2022

2. Звільнення Херсона.

11. 11. 22 також увійде в історію України, адже саме в цей день було звільнено від загарбників місто з яким, здавалося, будуть величезні проблеми, адже ще в перші дні «чмобіки» окупували його. Слава ЗСУ, які таки вигнали нечисть із міста й таким чином залишили його під «синьо-жовтими» знаменами.

Херсон - Україна

3. Суд над Порошенком.

20 грудня 2021 року Олексій Симоненко, який на той момент виконував обов’язки Генерального прокурора України, підписав повідомлення про підозру Порошенку зі звинуваченнями в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. За версією слідства, низка високопосадовців змовились для сприяння терористичним організаціям, щоб нашкодити територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності України. За даними ексголови Верховної Ради Олександра Турчинова, справа проти Порошенка стосується фактів постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу протягом 2014—2015 років. 11 квітня запобіжний захід завершився.

Суд над Порошенком

4. Смерть Леоніда Кравчука.

У продовження політичної тематики. 10 травня 2022 року в Мюнхені після важкої хвороби помер перший президент суверенної України Леонід Макарович Кравчук, який був у керма з 1991 по 1994 роки.

Також читайте:   Арсеній Яценюк - новий прем'єр-міністр України

Кравчук

5. Перша операція за допомогою робота.

У грудні 2022 під час повітряної тривоги і зі світлом від генераторів хірурги Лікарні Святого Миколая та Лікарні Святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова провели унікальну операцію з використанням методу роботизованої пієлопластики. Пацієнтка, яікій оперували нирку мала лише 8 років і мала всі шанси її втратити. На щастя, задіяння робота-хірурга із ніком «Da Vinci» виявилося успішним.

Da Vinchi

6. Провал збірної в кваліфікації на чемпіонат світу з футболу.

Незважаючи на війну, українські футболісти таки зібралися на матчі плейоф, пройшли не просту команду Шотландії. А ось ще одну збірну з тої ж таки Британії Уельс перемогти таки не вдалося. Гарет Бейл і компанія поїхали згодом у Катар, а ми залишилися з нічим.

7. Перемога на Євробаченні.

Найцікавіше, що прийняти домашнє Євробачення Україні так і не дозволили. Причина всім відома – війна з росією, то ж новий конкурс, на цей раз Євробачення 2023 пройде у Великобританії, а точніше в Ліверпулі.

8. Заявка в ЄС.

У лютому 2022 року Україна подала заявку для вступу в Європейський Союз, а вже 23 червня 2Євросоюз ухвалив історичне рішення та надав Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Як зазначають експерти шлях до повноцінного членства Україні реально пройти до 2030 року.

Україна  - ЄС

9. Найстрашніша за 10 років автокатастрофа.

10. Степан Бандера у Книзі Рекордів України.

1-го січня 2022 року, з нагоди 113-ї річниці від Дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери, встановлено новий рекорд України, а саме розміщення на фасаді адміністративної будівлі (вул. Грушевського,8) найбільшого банера із зображенням Степана Бандери.

Бандера

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*