«Галицька здоба» здобула першу перемогу в Суперлізі Львівщини - Блог про Львів

«Галицька здоба» здобула першу перемогу в Суперлізі Львівщини

Є перша перемога

15 грудня, на «Боско-Арені» відбувся черговий поєдинок у рамках зимового чемпіонату Суперліги Львівщини. У матчі, за шість очок, який багато в чому вирішував подальшу долю обох команд зустрілися поточний лідер чемпіонату «Nice Guys» та невдаха перших двох турів футзальний клуб «Галицька здоба».

Для нашої команди цей поєдинок був на вагу золота, адже третя поспіль поразка в чемпіонаті могла остаточно викреслити «пекарів» з боротьби не те що за перемогу, а й за медалі змагань.

Перед тим як перейти до огляду матчу кілька слів про організацію.

20 година 30 хвилин, автор цих рядків йде на матч і перше що кидається в очі – це відсутність електроенергії в районі «Боско-Арени». На мить я згадав цитату із відомого віршу Тараса Шевченка «село неначе погоріло». Темно було настільки, що у голові почала закрадатися думка, а як же футзалісти будуть грати? А грали вони прекрасно, адже власники новозбудованої арени попіклувалися про те, аби зал працював на генераторі. Світло згодом зникло, на секунд 5 (!), але це були миттєвості. У запалі гри ніхто цього й не помітив, настільки у вечір четверга було жарко на майданчику.

Також порадувала Асоціація футзалу Львівщини, яка спільно з шкодою танцю «Spark» перед грою додали настрою учасникам змагань та вболівальникам.

Тепер до гри. З перших її секунд стало зрозуміло, що у цей вечір легкої прогулянки не буде для жодної з команди. Гравці по-справжньому билися на майданчику за кожен епізод і не дивно, що інколи ці пристрасті змушені були вгамовувати арбітри, які загалом з грою впоралися.

Відігралися після голу

Не є секретом, що коли «червоно-білі» пропускають першими, то у більшості випадків відігратися так і не можуть. Матч проти «Nice Guys» став винятком. Вже на 3-й хвилині один із кращих у складі номінальних господарів Любомир Смага рахунок у грі відкрив. Проте, вже за дві хвилини Назар Янів класним більярдним ударом його зрівняв. А ще за дві хвилини після розіграшу стандарту Олег Панасюк вивів свою команду вперед. Радість «пекарів» була нетривалою, адже після грубої обрізки у захисті за «поганих хлопців» «Nice Guys» забиває Владислав Маленький.

Також читайте:   ФК Галицька здоба візьме участь у турнірі «Lutsk Christmas CUP 2019»

Атака матчу

Напевно визначальним у цій грі став третій гол ФК «Галицька здоба», який наші гравці організували за всіма канонами футзальних підручників. Йшла 14-а хвилина гри, коли Мар’ян Бурмас кинув рукою «шкіряного» у напрямку штрафного майданчику суперника, Сергій Тригубець згадав як він колись грав на «стовпа», відпасував на Даніва і Назару нічого не залишалося як вразити незахищений кут воріт. 3:2 – саме за такого рахунку команди й пішли на перерву.

Інтрига в 2 таймі

Після неї підопічні Євгена Москвіна ще більше активізувалися й мали як мінімум дві хороші нагоди аби відігратися. Зокрема, після ударів Івана Губченка та Ярослава Михалюня за «пекарів» зіграла стійка.

«Вбили» ж інтригу в грі голи Чурка та, особливо, Панасюка. Чимось ці голи стали схожими, адже як і в першому, так і в другому епізоді Олеги до кінця поборолися за м’яч і відзначилися чудовими індивідуальними діями.

Завершальні хвилини гри проходили в атаках суперника. Підопічні Євгена Москвіна хотіли хоч якось змінити хід перепитій на майданчику завдяки грі з п’ятим польовим, але захист та кіпер Василь Марухняк, який після перерви вийшов на майданчик більше не помилялися.

5:2 – перемога ФК «Галицька здоба», яка стала для нашої команди прем’єрною в новому чемпіонаті. Три бали – це добре, але розслаблятися не варто. Попереду нові матчі й маємо надію, що вчорашня хороша гра не буде випадком, а стане закономірністю.

«Nice Guys» – ФК «Галицька здоба» – 2:5 (2:3)

«Nice Guys»: Грицків – Михалюньо, Павлів, Фролов, Цимбаляк, Смага, Малецький, Чабан, Вітрук, Волошин, Дудаш, Губченко

ФК «Галицька здоба»: Бурмас, Марухняк – Блащук, Данів, Дяк, Коваль, Кушецький, Москалик, Панасюк, Тарасович, Тригубець, Чурко, Яблонський, Янів

Голи: Смага, 3, Малецький, 8 – Янів, 5, Панасюк, 7, 29, Данів, 14, Чурко, 22

Попередження: Михалюньо, 13.

Кращі гравці за версією пресслужби: Любомир Смага – Олег Панасюк

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*