Покупка медичної техніки: основні моменти - Блог про Львів

Покупка медичної техніки: основні моменти

медичне обладнання

Однієї лише кваліфікації лікарів недостатньо для правильної постановки діагнозу та подальшого лікування. Велике значення має, яке медичне обладнання використовується в клініці. Якісне оснащення разом з комфортом, створеним в лікувальному закладі, багато в чому визначають його авторитет та спрощують роботу лікарів.

Як вибрати медтехніку

Асортимент обладнання, що використовується в медичних центрах, досить широкий. Це і коагулятори, і апарати для штучної вентиляції легень, і сканери для ультразвукового дослідження, і монітори, і рентген-апарати. Такий перелік приладів далеко не повний. Тому перш за все необхідно врахувати спеціалізацію клініки та цілі, які вона перед собою ставить. Так, для невеликого приватного центру придбання потужної високопродуктивної техніки не завжди є рентабельним.

Інші критерії вибору

  1. Технічні характеристики. Наприклад, потужність обладнання, довжина хвилі, особливості імпульсів, що використовуються, тощо. Усі параметри мають бути прописані у технічному паспорті. Для порівняння можна вибрати конкретне обладнання від кількох виробників та порівняти їх характеристики, переглянувши описи на сайтах. Якщо самому складно розібратися в параметрах, слід звернутися за консультацією до менеджерів магазину.
  2. Наявність сертифікатів якості. Незалежно від того, яке медичне обладнання купується, воно має бути сертифікованим, що підтверджує його відповідність вимогам стандартів якості.
  3. Розміри техніки. Їх потрібно підбирати з урахуванням площі приміщення, де планують встановлювати обладнання. Це можуть бути портативні та стаціонарні моделі.
  4. Вартість пристроїв. Зрозуміло, що купувати обладнання у компаній, які сильно завищують ціну, не слід. Але й економити на медтехніці не можна. При недостатній оснащеності клініка не зможе підтримувати належний рівень роботи.
  5. Виробник. Віддати перевагу слід надійному бренду, який заслужив хорошу репутацію на світовому ринку.

Допомогти у пошуку обладнання може думка лікарів, які будуть на ньому працювати. Варто також відвідати профільні виставки та спеціалізовані конференції.

Що врахувати при виборі постачальника медичного обладнання

Щоб обрати надійного постачальника, слід оцінити його репутацію на ринку. Можливо, менеджер компанії дасть вам контакти клініки, яка вже співпрацювала з цим представником. Це допоможе отримати реальні відгуки. Надійний постачальник повинен пропонувати:

  • всі реєстраційні документи;
  • гарантійне та післягарантійне обслуговування;
  • інформаційну підтримку;
  • апробацію обладнання.

Великим плюсом буде можливість навчання спеціалістів на новому обладнанні. Це допоможе фахівцям освоїти нові моделі апаратів чи зрозуміти особливості роботи техніки вищого класу.

Від правильності вибору обладнання залежить здоров’я, а здебільшого і життя пацієнтів. Тому неуважність, недбалість та непрофесіоналізм при виконанні даного завдання неприпустимі в принципі.

Купуйте якісне медичне та лабораторне обладнання для надання пацієнтам висококласних послуг!

Джерело: сайт medigran.com.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*