Цікаві новорічні звичаї: 6 місць, де зустрічають Новий рік незвично - Блог про Львів

Цікаві новорічні звичаї: 6 місць, де зустрічають Новий рік незвично

Цікаві новорічні звичаї: 6 місць, де зустрічають Новий рік незвично

Новорічна ніч 2022 не за горами. В Україні прощаються старим роком і невдовзі з келихом шампанського зустрічають новий рік. А як щодо новорічних звичаїв в інших частинах світу? Чому в новорічну ніч в Ріо-де-Жанейро люди одягаються в біле, а в Единбурзі ходять зі смолоскипами? З якою метою іспанці їдять виноград? Чому данці кидають тарілками в двері своїх друзів? Подивіться, як цікаво у різних країнах зустрічають Новий рік!

Майже у кожній країні світу новорічна ніч — це час бурхливих вечірок, спеціальних заходів у клубах і чудових концертів просто неба, як правило, перед мерією. Однак є кілька місць, де зміну часу відзначають унікальним способом або супроводжують певні чудернацькі звичаї.

Нью-Йорк

Коли ми виголошуємо останній ранковий тост з дегазованим шампанським, атмосфера на Мангеттені тільки досягає свого зеніту. З 1904 року жителі Нью-Йорка збираються на Таймс-сквер на Новий рік. Щодня одне з найжвавіших перехресть, заповнене яскравими екранами та рекламними білбордами, у новорічну ніч приймає до мільйона людей. Відвідуваність забезпечує масштабна мистецька програма за участю музичних зірок світового масштабу.

Новий рік у Нью-Йорку

Майже такою ж старою, як і сама новорічна ніч, є традиція Ball Drop, тобто опускання гігантської кулі з хмарочоса Times Square One на кілька десятків метрів вниз. Мерехтлива куля падає сюди точно опівночі після спільного зворотного відліку останніх секунд року, що йде в історію, і радісну публіку огортає хмара тонн пелюсток конфетті.

Данія

Кому буде приємно побачити вранці на порозі купу битого посуду? Нікому, крім датчан! У новорічну ніч вони б’ють тарілки перед дверима своїх друзів. Велика кількість шматочків порцеляни на килимку свідчить про велику групу відданих друзів.

Новорічні традиції Данії

Таїланд

Легендарна пляжна вечірка та квінтесенція туристичного туризму в Таїланді. Вечірка повного місяця відбувається в тропічній обстановці кожного повного місяця та об’єднує свої зусилля зі святкуванням Нового року наприкінці грудня. Коли місяць з’являється над горизонтом, кілька тисяч тусовщиків у пляжному вбранні вибухають ентузіазмом, а з динаміків клубів, що стоять через кожні кілька десятків метрів, починає лунати оглушлива сила диско-музики.

Новий рік у Таїланді

Між ними знаходяться міні-бари, де напої подають у різнокольорових відрах. Танці супроводжуються стрибками через палаючі обручі та розмальовуванням розпечених тіл флуоресцентними фарбами. Це підтвердження молодості або, якщо хочете, вибух гедонізму триває до сходу сонця і часто продовжується на наступні ночі.

Також читайте:   Читай з Воробусом. Пауло Коельо та компанія

Іспанія

Багато іспанців плекають звичку з’їдати 12 ягід винограду, коли годинник проб’є 24, напередодні Нового року – по одній за кожен удар годинника. Таким чином, вони зустрічають Новий рік з повним ротом фруктів, адже лише одиницям вдається проковтнути їх усі за такий короткий час. Цей соковитий ритуал має гарантувати процвітання та щастя.
Традиція нібито бере свій початок з 1909 року, коли виноградарі з Аліканте, здивовані надзвичайно рясним урожаєм, придумали, як збільшити продажі винограду, і придумали цей кумедний звичай.

Новий рік в Іспанії

Ріо-де-Жанейро

Якщо ви збираєтеся зустрічати Новий рік на пляжі Копакабана в Ріо, обов’язково одягніться в біле. Цей колір у Бразилії вважається щасливим, і завдяки йому наступний рік теж буде щасливим. Багато з 2 мільйонів туристів і жителів Ріо-де-Жанейро, які щороку приїжджають на цей пляж, приносять квіти або косметику і кидають їх в океан до півночі. Це вічне приношення морській богині Єманджі, фігурі, що походить від стародавніх африканських вірувань.

Новий рік на пляжі Копакабана

Темп вечірці задають гарячі ритми, що лунають з кількох сцен – від традиційної самби до бразильського року. Кульмінаційний момент – кількахвилинний феєрверк. Випущені з понтонів, що плавають за кілька сотень метрів від берега, вони вибухають, мальовничо відбиваючись в океані.

Единбург

Шотландська новорічна ніч бере свій початок ще з язичницьких часів, вона називається Hogmanay і триває чотири дні. В Единбурзі вона стартує 30 грудня. Через історичний центр міста проходить грандіозний парад із смолоскипами, щоб спалити човен вікінгів. У європейській столиці фестивалів не бракує чудових мистецьких вистав. Найгучнішим є концерт 31 грудня під Единбурзьким замком, а опівночі над містом можна побачити один із найбільших у світі новорічних феєрверків.

Hogmanay - Новий рік в Единбурзі

Після цієї події мешканці охоче приходять у гості до друзів. За традицією, якщо першим поріг у Новий рік переступить високий темноволосий чоловік (а не білявий, як у вікінга), то це принесе удачу протягом наступних 365 днів. Особливо якщо гість матиме з собою віскі та домашню випічку. Вранці найсміливіші влаштовують своє перше в році купання в річці Форт.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*