У Буковелі відкривають лижний сезон - Блог про Львів

У Буковелі відкривають лижний сезон

Буковель 2023

Ще на початку грудня багато говорилося про те, а чи у часи війни будуть працювати гірськолижні курорти. Минулого ж сезону як тільки почалася війна все було призупинено. І справді, не до розваг зараз.

Та й з електроенергією зараз є проблеми. Люди по 8 годин сидять без світла й ваш автор не є виключенням. Колись то у моїй домівці дуже рідко його вимикали. Тепер і до мене добралися.

Повертаючись до теми лиж та сноубордів зазначу, що десь так і думав що деякі курорти будуть працювати. Найголовніше то ж зараз мати генератори й тоді сезону бути. Схоже, що Буковель із цією проблемою впорався.

Пригадую лазив я якось різними форумами і натрапив на повідомлення одного пана, що у «буці» активно працюють снігові гармати й сезон незабаром розпочнеться. Що ж, «біжу» одразу ж на офіційний сайт, намагаюся знайти хоч яку-небудь інформацію, але її нема. Веб-камери, які все життя працювали теж не знаходжу.

Нічого не залишається як написати в офіційну групу курорту в соціальній мережі фейсбук. Ось яку відповідь я отримав буквально вчора, цитую: «Сезон офіційно має розпочатися 22 грудня. Для катання будуть відкриті траси: 2С, В, 7А, 5В, 5D, 5A, 12B. (Витяги: 2, 2R, 7, 5, 12). Вони працюватимуть з 8:30 до 16:30; вечірнє катання Витяг 7, траса 7А з 15:00 до 19:30, нічного катання не буде. Ми дбаємо про ваш комфорт та безпеку і вже забезпечили альтернативні джерела живлення на періоди планових відключень електроенергії».

Щодо наболілого питання про відсутність електроенергії я отримав наступну відповідь, знову цитата: «При планових відключеннях, витяги перемикаються на резервне живлення та продовжують роботу. Ви цього не помітите. Якщо буде аварійне відключення більше ніж на 4 години, витяги зупинятимуться, але тільки після того як всі пасажири будуть доставлені до зон висадки».

І найголовніше. Звичайно, із закупівлею генераторів вони можуть також суттєво зрости. Про них поки що мови немає. Кажуть, що вже незабаром ціни з’являться на офіційному сайті.

Також читайте:   Як я був у Криївці

Будемо слідкувати за більше детальнішою інформацією, а також про роботу інших курортів. Подейкують, що має працювати «Погар», «Драгобрат» і, можливо, «Тростян». Поки що спростувати або підтвердити цю інформацію не маю змоги.

А ви поїдете цьогоріч на лижі?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*