Ваша пральна машина погано пахне: розбираємо причини - Блог про Львів

Ваша пральна машина погано пахне: розбираємо причини

пральна машина

Пральні машини можуть почати виділяти затхлий або запліснявілий запах усередині. Ці неприємні запахи не є катастрофічною проблемою і легко можна пояснити! Фахівці з ремонту пральних у Львові розкажуть можливі причини.

Дверцята або відсік для миючих засобів занадто часто залишаються закритими

Пральну машину необхідно провітрити. Обов’язково залиште дверцята відчиненими після завершення циклу прання, коли ваша машина більше не використовується. Вологий замкнутий простір усередині є живильним середовищем для цвілі та бактерій, які швидко розмножуються.

Ми також рекомендуємо вам взяти за правило залишати відсік для миючих засобів відкритим, коли машина не використовується. Це сповільнить розвиток неприємних запахів. Якщо ущільнювач дверцят або відсік для миючих засобів затвердів порошок, клей і т.д., його можна добре очистити за допомогою щітки та оцту. Якщо ви перепробували все, і ці деталі просто виявились занадто брудними, щоб їх можна було як слід очистити, їх потрібно буде замінити.

Температура прання надто низька

Мікроорганізми люблять температуру близько 30° або 40°, тому, якщо ви регулярно використовуєте програми за таких температур, вам слід про це знати. Ми рекомендуємо час від часу запускати пральну машину на програмах 60° або 90°, наприклад, раз на місяць. Завантажте всі свої брудні рушники та ганчірки та випрайте їх при високій температурі. Тепло позбавить більшої частини бактерій і, таким чином, запобігає появі неприємних запахів.

Миючий засіб не підходить

Деякі особливо агресивні миючі засоби можуть пошкодити волокна білизни. Уникайте використання миючих засобів промислового типу або тих, що містять добавки. Також переконайтеся, що ви використовуєте лише рекомендовані кількості, щоб миючий засіб не залишався на предметах прання наприкінці циклу та не пошкоджував їх необоротно. Крім того, будьте обережні при використанні кондиціонера/пом’якшувача тканини, оскільки він також може забруднити білизну.

Також читайте:   Для чого потрібен інвертор напруги: принцип його роботи

пральна машина

Пральний порошок занадто слабкий або використовується занадто велика кількість

З економічних міркувань та турботи про навколишнє середовище важливо уникати використання занадто великої кількості миючого засобу. Тим не менш, ви все одно повинні переконатися, що ви заливаєте достатню кількість машини. Якщо ви використовуєте занадто багато, надлишки застоюватимуться в машині; і якщо ви використовуєте занадто мало, ваше завантаження в машині не буде правильно випрати. Якщо ви хочете уникнути появи плісняви та неприємних запахів, уважно дотримуйтесь рекомендацій виробників і по можливості використовуйте дозувальну кульку або совок.

Завантаження машини залишалося в машині надто довго

По можливості не залишайте одяг в машині занадто довго після завершення циклу прання: це може призвести до того, що білизна стане запліснілою і з’явиться неприємний запах.

Виникла проблема з відведенням стічних вод

Поганий запах навколо вашої пральної машини може виходити із системи зливу стічних вод. У цьому випадку спробуйте спочатку перевірити систему самостійно. Якщо вам не вдається вирішити проблему, рекомендуємо скористатися послугами сантехніка.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*