Як за допомогою сервісів перевірити штраф онлайн

Як дізнатися, чи є штраф?

Як дізнатися, чи є штраф?

З початку 2020 року водії в Україні зіткнулися з роботою сервісу, який почав в автоматичному режимі фіксувати порушення правил дорожнього руху. Прогнозовано, найпопулярнішим порушенням ПДР стало перевищення швидкісного ліміту. У зв’язку із цими нововведеннями, в Інтернеті почало з’являтися все більше пошукових запитів: «МВС перевірка штрафів». На щастя, фахівці передбачили спеціалізований додаток, де можна не лише перевірити штрафи, а й оплатити їх у режимі онлайн.

Як за допомогою сервісів перевірити штраф онлайн

Тепер кожен водій має можливість самостійно в режимі онлайн перевірити наявність штрафів за порушення правил дорожнього руху. Для того, щоб перевірити наявність штрафів, передбачено відразу кілька способів.

Одним із найпопулярніших варіантів є офіційний кабінет водія, який доступний на ресурсі державного сервісу. В електронному кабінеті водія можна отримати найактуальніші відомості щодо транспортних засобів. Для того, щоб отримати доступ до особистого кабінету, потрібно ідентифікуватися через BankID або MobileID і поставити електронний підпис.

Ще одним актуальним способом, щоб виконати перевірку наявності штрафів, є офіційний сайт МВС, де працюють наступні мобільні додатки:

  • Штрафи ПДР;
  • Штрафи UA;
  • Дія.

Для перевірки штрафів деякі водії використовують телеграм-боти, які надають аналогічні послуги, але перед тим як їх використовувати, необхідно бути впевненим у тому, що це перевірене джерело інформації, адже крім офіційних додатків в Інтернеті повно ботів, розроблених шахраями.

МВС України спеціально створило свій бот для телеграми, який називається «Штрафи ПДР», де можна виконати підписку на необхідний автомобіль та за допомогою картки виконувати оплату всіх отриманих штрафів.

Найзручнішим і найпростішим способом є аналітична система YouControl, де передбачено сучасний інструмент під назвою «Фізичні особи». У цьому розділі ви зможете за кілька хвилин отримати доступ до повноцінного досьє, де крім інформації щодо неоплачених штрафів будуть знаходитися додаткові відомості, які дозволять зробити висновок щодо благонадійності особи.

Як сплатити штрафи онлайн

Якщо ви хочете в онлайн режимі сплатити штраф, то для цього потрібно зайти на сайт МВС України, де в спеціальне поле ввести номер та серію прав водія, а також дату їх видачі. Для зручності користувачів офіційний портал пропонує альтернативні інструменти для пошуку штрафів.

Сплатити штрафи ПДР можна за допомогою спамерських роботів та офіційних програм для мобільних пристроїв. Все, що потрібно для здійснення оплати – це вибрати дані машини, номер та серію посвідчення водія, номер постанови, паспорт господаря авто або його ІПН.

Крім того, деякі водії активно використовують можливість сплатити штраф онлайн через Інтернет-банкінг. Більшість українських банків передбачають відповідний розділ у своїх додатках.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*