Які диски можна купити на Шкоду Октавія А7: типи і характеристики - Блог про Львів

Які диски можна купити на Шкоду Октавія А7: типи і характеристики

Skoda Octavia A7

Skoda Octavia A7 – практичний, комфортний і надійний автомобіль, який належить до C-класу і чудово підходить для невеликої сім’ї. У нього є безліч переваг, які роблять його одним з найвигідніших з точки зору співвідношення ціни та якості. Він вирізняється як низкою технічних переваг, так і красивою зовнішністю.

Найважливішу роль в експлуатації, комфорті та безпеці авто відіграють колісні диски. Також від них залежить і сприйняття зовнішнього вигляду машини. Тому від того, як ви їх підберете, залежатиме загальна задоволеність експлуатацією надалі.

Які типи дисків представлені на українському ринку

Наразі в Україні можна придбати оригінальні та неоригінальні моделі штампованого (сталевого), литого (легкосплавного) і кованого типів. Сталеві диски на Шкоду Октавия А7 відрізняються низькою вартістю і легкістю у відновленні деформацій. Вони міцні, але досить важкі, тому авто трохи втрачає в динаміці і легкості управління. Також штампування має простий зовнішній вигляд, через що багатьом не подобається.

Легкосплавні виглядають набагато краще, тому здатні поліпшити дизайн авто ще більше. Як казав Генрі Форд, диски – це половина зовнішнього вигляду машини. Ще тішить розмаїття моделей з потрібними посадковими характеристиками та різними діаметрами. Це дає змогу вибрати найкращий варіант як за зовнішнім виглядом, так і під свої вимоги за ходовими характеристиками.

диски для Октавії

Крім дизайну і різноманітності литі диски мають ще одну важливу перевагу – вагу. Оскільки вони легші за сталеві аналоги на 20-25%, то машина виграє в керованості, розгоні та гальмуванні.

Також читайте:   Чому гудуть автомобільні шини і що з цим робити

Взагалі, досвідчені водії і фахівці рекомендують мати два комплекти автодисків – для теплого періоду року литі, для холодного – сталеві. Зрозуміло, цей варіант підходить тим, у кого дозволяють фінанси.

Ковані диски відмінно підходять і для зими, і для літа. Вони мають не гірший вигляд, ніж литі, а то й кращий. Запас міцності тут набагато більший, а вага менша ще на 20-30%. Їхній єдиний недолік – висока ціна, яка може обчислюватися кількома десятками тисяч гривень за комплект.

Що з характеристиками?

Купувати колісні диски можна тільки після того, як ви переконаєтеся, що вони підходять вашому авто за низкою параметрів. До них належать PCD, DIA, ET, діаметр, ширина.

PCD вказує на те, скільки в диску зроблено отворів під болти, а також на відстань між ними. У випадку з Skoda Octavia A7 це 5х112 (5 – кількість дірок, 112 мм – діаметр окружності їх розташування).

DIA вказує на те, який діаметр має центральний отвір, яким диск одягається на маточину. Він тут дорівнює чітко 57.1 мм.

ET говорить про відстань від середини диска до площини, якою він притуляється до маточини. Цю величину називають вильотом і вона може перебувати в межах 35 і 50 мм.

Значення ширини взаємопов’язане з вильотом. Вона варіюється від 6 до 8 дюймів.

Що стосується діаметра, то сюди стають моделі від 15 до 19 дюймів. Що більший розмір, то нижчий профіль гуми.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*