Захід, присвячений Національному тижню читання - Блог про Львів

Захід, присвячений Національному тижню читання

Тиждень читання

12 грудня 2022 року «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» підтримала заклик Української бібліотечної асоціації приєднатися до ініціативи Українського інституту книги щодо проведення другого Національного тижня читання.

Національний тиждень читання – це щорічна акція, яку проводить Український інститут книги, щоб привернути увагу до українських книжок, наявних у бібліотечних фондах, популяризувати читання.

У зв’язку з цим до «Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки» було запрошено Ігоря Гургулу, автора понад 30 книг романів, повістей, новел, поезії, есеїстики, який подарував ЛОНПБ чимало своїх книг.

Ігор Гургула прочитав учасникам, які долучилися до акції читання в «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці», своє ще не опубліковане оповідання, присвячене трагічним подіям російсько-української війни 2022 р. в Бородянці, де пройшли масові вбивства російськими солдатами цивільного населення і здійснено обстріл пам’ятника Т. Г. Шевченку.

Також читайте:   Форум видавців у Львові 2021( фотогалерея)

В популяризації читання взяли участь й працівники книгозбірні. Зокрема, було представлено книгу відомого перекладача античної літератури, письменника, поета Андрія Содомори «Бесіди п(р)одумки» (- Львів, 2018. – 160 с.). Зачитано бачення А. Содомори, що таке проза і поезія, яке він сформулював поруч з цитатою М. Зарічного: «Проза – це шиття, поезія – вишиття (і те, й те – тонкою ниткою): долечу до небес таким / яким був на землі / цвинтар вишитий хрестиком / на зеленому тлі (М. Зарічний)». Проза Ігоря Гургули про Бородянку, за словами автора, – «шиття сірого кольору».

Також зачитано уривки з книги Ярослава Тараса «Сакральна дерев’яна архітектура українців Карпат» (- Львів, 2007. -640 с.), які стосуються дзвіниць.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*