Зустріч львівських колекціонерів у ЛОНПБ - Блог про Львів

Зустріч львівських колекціонерів у ЛОНПБ

Зустріч колекціонерів

ЗУСТРІЧ ЛЬВІВСЬКИХ КОЛЕКЦІОНЕРІВ В ЛОНПБ.

13 грудня о 15.00 в “Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці” (вул. Зелена, 24) відбулася чергова щорічна зустріч колекціонерів-членів Інституту колекціонерства українських мистецьких пам’яток при Науковому Товаристві ім. Т. Шевченка у Львові.

Під час зустрічі було представлено мистецькі роботи видатного українського художника Сергія Васильківського, які увійдуть до альбому, що готує львівський колекціонер, художник Тарас Лозинський в пам’ять про свого сина Остапа.
Учасники заходу мали можливість також побачити матеріал, який формується для альбому про подільську хатню ікону, й почути коментар мисткині Оксани Романів-Тріски.

Ознайомилися з напрацюванням про полтавську сорочку.

Тарас Лозинський презентував свою книжку «Роздуми про спомини» (- Львів, 2022. – 180 с.). Він розповів багато цікавого із свого життя. Зокрема, як йому до рук у шкільні роки потрапила «Історія українського війська» видання Івана Тиктора та яку роль у цьому відіграв його однокласник, теперішній директор «Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки» Андрій Цибко.

Також читайте:   «Чи могли ми припустити про ту велику руїну всього минулого»

Вразило те, яке велике бажання мати на той час «Історію українського війська» було у Тараса Лозинського. У 70-ті роки ХХ ст. Майбутній колекціонер вирішив частину книги переписати від руки (понад 200 сторінок друкованого тексту). Брав книгу в однокласника на кілька днів, потім віддавав, знову брав… За день переписував 10-12 сторінок. Був непохитним перед вмовляннями матері відмовитися від даної роботи. Так частину книги вони переписали разом з матір’ю.

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*