10 найважливіших подій 2022 року в світі - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2022 року в світі

Потепління

Ну що, друзі. Новий, 2023 таки настав, як ви його зустріли? Сподіваюся без ексцесів?

Клята русня далі кидала ракети, але їй жити вже довго. Ми неодмінно переможемо.

Про 2023 будемо говорити вже від завтра, а поки що як підсумок року розповімо про 10 найважливіших подій року що минув у світі. Там теж було цікаво.

Тож, не гаймо часу, а поїхали…

1. Війна в Україні.

Хто б міг подумати, що в 21 столітті велика європейська країна піддасться ракетним і не лише атаках від агресора у вигляді русні. 24 лютого на завжди змінив день як для українців, так і для цілого світу. Війна в Україні – це ж лише наша проблема, а й біда усього світу. На щастя, більшість країн почали нам допомагати всім лише чим можна: притулками для біженців, гуманітарною допомогою, зброєю і так далі. У 2023 сподіваємося на закінчення цього жаху.

2. Тотальна ізоляція Росії.

У продовження теми війни на кацапів одразу ж були накладені санкції, багато країн припинило свою співпрацю з окупантом. Звичайно, були й такі що не хотіли покидати російський ринок, але під тиском світового суспільства все ж це зробили.

Санкції проти Росії

3. Смерть королеви Великобританії.

8 вересня 2022 року у віці 96-ти років від старості померла королева Великобританії Єлизавета II. 70 років і 7 місяців – саме стільки часу вона керувала сполученим королівством.

Єлизавета II

4. Чемпіонат світу з футболу в Катарі.

Вперше світова першість відбулася на Близькому Сході. У період від 20 листопада по 18 грудня 32 країни із різних куточків світу визначали кращого. У підсумку, перемогу здобув Ліонель Мессі та його збірна Аргентини, яка завоювала трофей вперше після 1986 року. У фінальному поєдинку було бито Францію.

5. Запуск телескопа Джеймса Верба.

6. Людство повертається на Місяць.

16 листопада людство знову заговорило про Місяць, адже саме в цей день у рамках місії Artemis 1 запустили ракету ракету Space Launch Systems, яка доставила в космос апарат Orion.

Також читайте:   Як підготуватися до Дня Валентина

Він узяв курс на Місяць, облетів його та надіслав велику кількість фотографій та відео. Місія завершилася успішно 11 грудня, коли апарат повернувся на Землю.

Місяць

7. Коронавірус.

Все-таки що не кажіть, а за таку недугу як коронавірус потрохи почали забувати. Причина? Війна в Україні чи просто людський організм пристосувався до вірусу? Схиляємося до останнього варіанту. Проте, кажуть що незабаром “корона” може повернутися.

Нових щеплень фактично ніхто не робить, хоча серед знайомих все частіше чую про випаждки нових випадків інфікування. Далі буде?

Коронавірус

8. Унікальна операція в США.

9. Загроза клімату.

Кажучи про Арктику, відразу виникає тема клімату, адже збереження навколишнього середовища на Землі стало темою № 1 у XXI столітті.

У 2022 році конференція ООН з питань змін клімату (COP27) відбулася в Єгипті. Єдине про що вдалося домовитися між країнами світу — варто обраховувати збитки від змін клімату. Тепер уже мова йде не лише про збереження температури на певному рівні (Паризька угода 2015 року) чи перехід на відновлювальну енергетику, а й про конкретні рішення, що робити, дивлячись на реальну шкоду.

Важливим моментом є те, що конференцію про клімат було проведено в Африці — континенті, на якому різко відчувається нестача продовольства. Є території, де доступ до води вже є надбанням та рівнем прогресу. І 2022 рік ще раз показав визначальне значення африканських держав для майбутнього. Бо там теж буде мешкати більша частина населення Землі, як і в Індо-Тихоокеанському регіоні. У 2023 подібні зустрічі мають продовжитися.

Потепління

10. Зимова Олімпіада.

2022 рік увійшов також в історію як рік, коли у Китаї відбулася зимова Олімпіада, яка була 24-ою за ліком. Відзначилися вони змаганнями в умовах епідемії коронавірусу, відсутністю вболівальників, дипломатичними скандалами тощо. Тим не менше, Олімпіада в КНР відбулася й беззаперечним тріумфатором стала Норвегія, яка в підсумку здобула 37 нагород, 16 з яких найвищої проби.

Пекін-2022

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*