4G роутер: який вибрати і на що звернути увагу - Блог про Львів

4G роутер: який вибрати і на що звернути увагу

4G wifi-роутер

Ви користуєтеся вдома мобільним Інтернетом і хочете роздавати сигнал на кілька пристроїв? Ви часто подорожуєте і шукаєте обладнання, яке дозволить швидко розшарити мережу? На цю роль відмінно підійде 4G wifi-роутер. Що вибрати, щоб залишитися задоволеним і на що звернути увагу перед покупкою?

У вас уже є стандартний маршрутизатор вдома, який розподіляє Інтернет і робить його доступним у всіх кімнатах? Доповнити його функціональність може 4G/LTE wifi-маршрутизатор . Завдяки слоту для SIM-карти його можна використовувати для спільного використання мобільного Інтернету, який ми використовуємо як стандарт, наприклад, на смартфоні. Придбати 4G модеми та роутери для мобільного Інтернету можна в магазині 4G-mereja.com.ua.

Навіщо взагалі такий пристрій? Це практично обов’язкова покупка всюди, куди не доходить стаціонарний зв’язок. До них відносяться сільська місцевість і малі міста, де встановлення постійного зв’язку з різних причин неможливе.

4G модем чи роутер також стане в нагоді як резервний варіант, коли основне з’єднання не працює. Тоді ми зможемо швидко поділитися мобільним Інтернетом, щоб ви могли користуватися ним у всьому будинку. Особлива категорія мобільних 4G роутерів стане в нагоді в ситуаціях, коли ми збираємося кудись, де немає постійного з’єднання. Мова йде, наприклад, про поїздку на вихідні за місто.

4G wifi-роутер: стаціонарний чи мобільний?

Вибираючи 4G роутер, варто вибирати з двох категорій – стаціонарний і мобільний. Який вибрати? Це залежить від наших уподобань. Якщо ви хочете користуватися мобільним Інтернетом тільки вдома і він повинен служити основним джерелом мережі, то кращим вибором буде стаціонарний LTE роутер. Він пропонує більше можливостей і вимагає підключення до електричної розетки для роботи.

Зовсім інша справа з мобільними маршрутизаторами. Вони набагато менші за розміром. Тому їх можна заховати в рюкзак або навіть кишеню куртки і брати з собою куди завгодно, щоб мати доступ до Інтернету. Це відмінний варіант, якщо ви багато подорожуєте. Однак при виборі мобільного роутера варто звернути увагу на час автономної роботи. Чим він вищий, тим рідше нам доведеться його підзаряджати.

Також читайте:   Новий challenge у мережі фейсбук

4G роутер: найважливіші параметри

Перед покупкою LTE-роутера варто перевірити його найважливіші параметри. Вони можуть визначити комфорт використання пристрою, особливо якщо ми хочемо побудувати оптимальну домашню мережу. Ось вони:

  1. кількість портів LAN – чим більше число портів LAN, тим більше пристроїв ми зможемо підключити до маршрутизатора через кабель. За замовчуванням більшість настільних роутерів мають 4 таких порти. Це важливий параметр тільки в тому випадку, якщо ви плануєте підключати пристрої до роутера дротовим способом.
  2. наявність порту WAN – якщо роутер має бути трохи більш універсальним, варто придбати модель з портом WAN. Завдяки цьому можна буде ділитися не тільки мобільним Інтернетом, а й тим, що йде від традиційного Інтернет-провайдера.
  3. тип антени – це визначає якість бездротового з’єднання. Вона (антена) може бути вбудованою або зовнішньою, стаціонарною або знімною. Остання дозволяє згодом замінити її на іншу – наприклад, більш потужну. Вбудовані антени в дешевших моделях пропонують набагато менший діапазон. Їх може вистачити для невеликої квартири, але у випадку великого односімейного будинку вони можуть бути занадто слабкими, щоб охопити всю площу.
  4. швидкість з’єднання – підтримувана швидкість з’єднання також дуже важлива. Якщо ми купуємо роутер на кілька років, це значення має бути вищим за поточну швидкість з’єднання LTE, яку ми отримуємо. Наразі мінімальними є моделі, які підтримують з’єднання зі швидкістю не менше 150 Мбіт/с.
  5. тип SIM-карти – також варто перевірити тип підтримуваної SIM-карти. Це може бути SIM-карта стандартного розміру, micro-SIM або ж nano-SIM.
Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*