Враження від відвідин вистави “Захар Беркут” - Блог про Львів

Враження від відвідин вистави “Захар Беркут”

Захар Беркут

Війна в Україні триває, клятий ворог ніяк не хоче покидати наші з вами землі. У черговий раз дякуємо воїнам ЗСУ, які у цей нелегкий час дають змогу жити, працювати й по можливості ходити в цікаві місця.

Театр імені Леся Курбаса – цікаве місце для відпочинку. Це ще коли вперше побував тут на одній із вистав («Апокрифи» – авт.), то одразу ж закохався в атмосферу. Завжди цінувалися ті події, де актори, спортсмени перебувають у безпосередній близькості до глядача. Так ось, театр Курбаса – це саме те місце, де ви відчуваєте акторів з пів подиху.

Заговорився…

Про те, що в даному театрі буде нова прем’єра «Захар Беркут» чув ще давніше й дуже розчарувався коли не вдалося придбати «тікети». Думав вже бува йти в день вистави в театр, авось хтось не прийде. До речі, подібну практику бачив вже коли вдалося придбати заповітний квиток. Не знаю чи вдалося цим людям потрапити у зал, але спроби вони робили.

Тому, якщо хочете відвідати театр Курбаса і побачити виставу «Захар Беркут», квитки необхідно придбати заздалегідь. Ціна питання в районі 300 гривень із людини.

Також читайте:   Мистецький урок передання емоцій і камерний вечір на честь промоції Музею-архіву Володимира Ольхом’яка

Вистава

Прогнозовано що був аншлаг. Декілька хвилин затримки і директор-художній керівник та актор Олег Цьона виходить аби розпочати дійство за мотивами твору Івана Франка.

Після цього, як кажуть, «пішла жара».

«Захар Беркут» – це вистава про боротьбу Тухольців проти нашестя монголів ще у ХІІІ столітті, сьогодні інтерпретована театром на сучасних реаліях життя. В основі сюжету переплітаються боротьба за волю тоді і сьогодні, самоідентифікація українського народу та єдність. А також шлях до Перемоги через силу рідної землі та любов до неї.

Що сподобалося, так це здібності акторів. Вони навіть у такому малому залі зуміли зробити справжнє шоу. Пісні, цікаво був «зображений» потоп, монголи з їхніми костюмами просто таки порвали публіку. Ну, і як же без «Захара Беркута». Він зі своїм досвідом зумів вирішити всі проблеми.

P.S. Автор цих рядків так захопився дійством, а особливо ТАМАРОЮ ҐОРҐІШЕЛІ, що аж забув особисті речі в театрі. На щастя? Думаю, що так, адже треба буде в театр імені Леся Курбаса повернутися знову.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*