Яку систему обрати для вентиляції офісу? - Блог про Львів

Яку систему обрати для вентиляції офісу?

вентиляція офісу

Правильно організована вентиляція офісних приміщень — дуже важлива. Саме вона допомагає забезпечити кабінети свіжим повітрям, вчасно вивести відпрацьоване та підтримувати оптимальний мікроклімат. Як великі підприємства, так і локальні компанії тепер не покладаються на природну вентиляцію та прагнуть обрати якісну систему для комфорту працівників. Про те, яка вентиляція офісу оптимальна, поговоримо в цій статті.

Важливі характеристики офісних вентиляцій

Система, встановлена в сучасному офісі, повинна відповідати ряду вимог. Зокрема:

  • Висока ефективність — рівень ККД вентиляції має становити не менше 76%. Ця характеристика вказується в технічній документації до обраної вами моделі вентиляції.
  • Припливний та витяжний режими роботи. Важливо, щоб система одночасно забезпечувала приплив свіжого повітря та виведення відпрацьованого.
  • Підтримання оптимальної температури повітря. Це допоможе заощадити на опаленні та гарантує додатковий комфорт для ваших працівників.
  • Низький рівень шуму. Дуже важливо, щоб вентиляція була тихою: уточніть це у продавця.
    Забезпечення необхідного повітрообміну у розмірі 3-крат або ж від 30 м3/год на 1 працівника.

Додатковими перевагами вентиляційної системи буде можливість встановлення повітряного фільтра, який забиратиме з повітря часточки пилу та пилку рослин. А також нічний режим роботи та дистанційне керування за допомогою мобільного застосунку.

вентиляція офісу

Зауважте: сучасні вентиляції можуть бути встановлені не лише на етапі капітального ремонту приміщення. Деякі моделі не потребують серйозного втручання в конструкцію стін, а їх монтаж проводиться максимум за дві години.

Найкраще рішення — це рекуператор повітря

Все більше сучасних офісів обирають для себе системи вентиляції з рекуперацією повітря. Це обладнання поєднує у собі функції припливно-витяжної вентиляції, підігріву та очищення повітря. Рекуператор гарантує якісну вентиляцію робочих приміщень, а також допомагає контролювати рівень вологості, підтримувати оптимальний мікроклімат. З ним вдасться зберегти до 96% тепла в межах приміщення.

Сучасний ринок пропонує різні моделі вентиляційних систем з рекуперацією, тож обрати оптимальний варіант можна, орієнтуючись на ваш бюджет та потреби. Переглянути актуальний каталог можна на сайті виробника — компанії Prana.

У підсумку, зауважимо: здійснювати вибір вентиляційних систем варто спільно з фахівцями. Професіонали зможуть врахувати під час вибору всі особливості приміщення та порекомендувати вам оптимальний, у конкретному випадку, варіант.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*