Святкуватимемо по-новому

Нові свята

Все-таки у цікаві часи ми живемо з вами.

То були різного роду революції, то коронавірус добрався до України, то війна, яка не дає спокою не лише кожного, а й кожної години. Розмови про новий наступ клятого ворона ніяк не дають спокою. Я вже мовчу за різного роду технічні штуки, а тепер ще й перехід на новий календар.

Новина про те, що з 1 вересня УГКЦ переходить на новий стиль святкування нерухомих свят у момент облетіла весь інформаційний простір. Про що так багато говорилося давно, а особливо це почало проявлятися після вторгнення «пукіна» і його дибілоїдів, таки відбулося. Тому, тепер не варто ставати на диби, коли весь світ буде святкувати Різдво Христове 25 грудня, а ви відповісте критично й повернетеся до 7 січня.

Хоча, є тут й сторона медалі. Православна церква переходу не зробила, поки що й буде дуже цікаво глянути на ситуацію, яка склалася далі. Можливі конфлікти? У теперішні часи все можливо. Час покаже, а поки що ж пропоную ознайомитися із новими датами популярних нерухомих свят.

Також читайте:   Дерев'яна шопка і різдвяний дідух з'явилися у Львові

Для прикладу свято Миколая ми звикли святкувати 19 грудня. Згідно нового календаря тепер це свято припадатиме на 6 грудня. Як вам? Думаю звикнемо. Хоча, до тих же нових назв вулиць міста Лева досі не можу призвичаїтися. А пора би вже.

Які нові дат інших свят?

Різдво Христове

Було 7 січня – буде 25 грудня

Щедрий вечір

Було 14 січня – буде 31 січня

Василя

Було 14 січня – буде 1 січня

Благовіщення

Було 7 квітня – буде 25 березня

Юрія

Було 6 травня – буде 23 квітня

Івана Купала

Було 7 липня – буде 24 червня

Петра і Павла

Було 12 липня – буде 29 червня

Преображення

Було 19 серпня – буде 6 серпня

Покрова

Було 14 жовтня – буде 1 жовтня

Андрія

Було 13 грудня – буде 30 листопада

Це ще не повний перелік нових дат святкування нерухомих свят. До речі, цьогорічне свято Великодня цьгооріч святкуватимемо ще за старим стилем.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*