Вольова перемога жіночої збірної України у першому товариському матчі зі Словаччиною - Блог про Львів

Вольова перемога жіночої збірної України у першому товариському матчі зі Словаччиною

Матчі збірної

2023 рік розпочався для жіночої збірної України товариським матчем проти Словаччини. Хоча українки були гостями поєдинку, але перший небезпечний момент був біля воріт суперниць. Шульга класною передачею розрізала захист суперниць, м’яч без перешкод дійшов до Гриценко. Але Тішлярова вийшла переможницею із дуелі. Цей момент розбудив словацьких футзалісток, які стали більше контролювати м’яч. Це привело до кількох небезпечних моментів біля воріт Кислової.

Але Вікторія впоралась і з дальніми пострілами, і з ударами впритул. Навіть ціною травми Кислова самовіддано йшла на суперницю. Футзалістки Словаччини доволі грубо грали у контактних епізодах, в одному з яких постраждала й наша досвідчена футзалістка Юлія Титова, яка у компанії медика покинула паркет. Штрафний взялась виконувати Воловенко, але з ударом у Сніжани не склалось, підвела точність.

Через декілька хвилин ще один класний момент був у Шульги. Анна красиво перекидала голкіперку збірної Словаччини, але м’яч пролетів над поперечиною. А могло бути розкішне взяття воріт. Однак, нулі на табло не змінились. Після одного з небезпечних моментів, на жаль, Кислова була змушена покинути рамку воріт. Замість неї захищати синьо-жовті володіння стала Анастасія Терех. Ще через кілька хвилин Титова, яка повернулась на майданчик, мала свій момент, але м’яч після удару Юлії з не дуже зручної позиції пролетів поруч із ближньою стійкою. Господарки відповіли голом. Рибанська опинилась на самоті перед воротами України та розстріляла володіння Терех – 1:0.

Після пропущеного голу українки повністю контролювали гру. Найбільше загрози воротам суперниць створила Титова, активність якої привела до голу у ворота Словаччини. Юлія віддала на дальню стійку, де вже на передачу чекала Скибіна. Однак, на шляху стала Хомова, яка, сама того не бажаючи, перевела «круглого» у сітку власних воріт.

Прекрасний тайм від команд

Однак, майже одразу після цього віддали ініціативу суперницям, які змарнували два вбивчі моменти. Якщо у першому м’яч пролетів поруч з верхнім кутом воріт Терех, то вже у другому епізоді після помилки на виході реабілітувалась Анастасія, яка прийняла на себе потужний удар. Терез стала справжньою рятівницею команди від неминучого голу. Трохи пізніше Шульга взяла на себе гру, хитнула суперницю, але переграти голкіперку не змогла. Дуже цікаву та динамічну гру видали обидві команди у першому таймі. Дуже гостро було на останніх секундах першого тайму біля воріт господарок. Скибіна дотепно п’яткою повернула м’яч на Титову, Юлія своєю чергою віддала на Бабенко, але Таїсія впритул пробила над поперечиною. Господарки миттєво відповіли майже виходом віч-на-віч, але Терех дуже самовіддано кинулась у ноги суперниці та забрала м’яч до рук.

Також читайте:   Результати жеребкування 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів та 1/16 фіналу Ліги Європи

А вже далі пішов обмін моментами. Шульга змогла вивести «синьо-жовтих» уперед в рахунку. У відповідь господарки майданчику були близькі до другого голу у ворота українок, але після помилки у захисті загрозу від власних володінь відвела Терех. Класний дальній удар вдався Титовій. Юлія сильно приклалась до м’яча та цілила у верхню «дев’ятку», але удару досвідченої футзалістки збірної України забракло влучності. Через декілька секунд вже Бабенко взяла приклад із Титової. Постріл Таїсії взяла на себе Тішлярова. Ще за кілька миттєвостей знову Титова потужно пробила по воротах, але удар Юлії взяла на себе дальня стійка, а зіграти на добиванні з українок ніхто не встиг.

На екваторі другого тайму господарки якось взагалі віддали ініціативу українкам. І цим підопічні Олега Шайтанова могли скористатися. Шульга класно обігралась у «стіночку» Форсюк, але вдруге Словаччину від пропущеного голу врятував каркас воріт.

Перемога «синьо-жовтих» на зубах

На жаль, нереалізація своїх моментів зіграла злий жарт із українками. Футзалістка збірної Словаччини в одному з епізодів зробили перехоплення у центрі майданчику, і Митрофанська, яка грала на той момент у воротах збірної України, була змушена витягати м’яч із сітки воріт – 2:2.

Варто сказати, що гра була у виконанні обох команд доволі груба. І в одному з епізодів наприкінці поєдинку це, зокрема, призвело до двох дабл-пенальті у ворота України, але цей супершанс не використали господарки. У першій спробі був поруч зі стійкою, а трохи пізніше ще один дабл-пенальті потягнула голкіперка збірної України.

Натомість спрацювало правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Титова вдало скористалася своїм шансом та вивела Україну вперед 2:3. Не встигли футзалістки збірної Словаччини розіграти м’яч із центра майданчику, як пролунала фінальна сирена, котра зафіксувала вольову перемогу українок у першому товариському матчі проти збірної Словаччини з рахунком 3:2. Другий товариський матч жіночої збірної України з проти жіночої збірної Словаччини відбудеться 21 лютого о 17:30.

Словаччина (ж) – Україна (ж) – 2:3
Голи: Рибанська (11), Валова (36) – Хомова (14 – автогол), Шульга (21), Титова (40)
Попередження: Валова (23) – Шульга (38)
На 38-й хвилині Тицьякова (Словаччина) не реалізувала 10-метровий.
На 40-й хвилині Валова (Словаччина) не реалізувала 10-метровий.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*