Друк на футболках: різновиди - Блог про Львів

Друк на футболках: різновиди

Друк на футболках

Щоб прикрасити одяг, можна використати різні способи. Принти, написи, малюнки – роблять його оригінальним. Друк на футболках дозволяє швидко й доступно створити уніформу та прикрасити фірмовий одяг. Спеціалісти в принтованих костюмах добре виділяються на фоні інших. Вони асоціюються з певною компанією та роблять її більш впізнаваною.

Футболки з друком – гарний спосіб для реклами брендів і товарів, проте, вони можуть використовуватися в різній якості:

  • як повсякденний одяг;
  • як елементи корпоративного стилю;
  • як сувенірна продукція;
  • як промо-вироби;
  • як матеріали для презентацій.

Для нанесення малюнків застосовуються різні технології. Кожен вид друку має свої особливості. Обирається він з урахуванням тканини, з якої зроблений одяг, тиражу та інших факторів.

Цифровий друк

Він заснований на сучасній технології прямого переносу малюнка. З його використанням зображення друкується швидко. Проміжні етапи – відсутні. Такий спосіб відмінно підходить для одиничного друку чи виготовлення невеликих партій. Цифровий друк дозволяє отримати зображення високої якості. Це можуть бути абсолютно будь-які, навіть добре деталізовані малюнки, які на одязі стануть стійкими до ультрафіолетового випромінювання.

Цифровий друк передбачає наявність додрукової підготовки. Він вигідний лише тоді, коли мова йде про невеликі партії. Що ж до нюансів, – футболка з малюнком, який отриманий завдяки цифровому друку, може пратися виключно ручним способом.

Друк методом сублімації

Сублімація є ідеальною для друку великих партій, до 100000 екземплярів. Дана технологія дозволяє наносити малюнки на синтетичні світлі тканини. Спочатку принти наносять на спеціальний папір, а потім, використовуючи термопрес, безпосередньо на одяг. Друк відбувається завдяки впливу високої температури – чорнила просочуються крізь тканину та закріплюються у волокнах. В результаті формується стійке зображення.

Сублімація дозволяє друкувати зображення різні за розміром та за кольором. Малюнки – стійкі. Вони не стираються, можуть пратися й прасуватися.

Шовкографія

Даний метод дозволяє отримати малюнки з додатковими властивостями. Зображення можуть бути об’ємними, флуоресцентними, а також мати ефект:

  • флоку;
  • світловідбиваючий;
  • друк глітером;
  • друк металіками (золото, срібло та інші металізовані кольори).

Щоб нанести зображення використовують сітку, яку натягують на раму, а також трафарет та чорнила. Собівартість виробництва залежить від кількості футболок. Чим більший тираж, тим менша собівартість одиниці.

Термоаплікація

Кольорова плівка нарізається на плоттері. Після цього її збирають наче аплікацію, формуючи потрібне зображення. Термопрес допомагає зафіксувати принт на футболці. Малюнок може бути гладким або фактурним.

Термоаплікація використовується для нанесення на одяг зображень та логотипів невеликого розміру. Колір тканини не має значення, адже від нього не залежить якість та яскравість зображень. Втім, дана технологія є досить трудомісткою, тож не варто чекати оперативних результатів.

Машинна вишивка

Щоб отримати оригінальний та довговічний малюнок, використовують машинну вишивку. Вона багатофункціональна – відмінно прикрашає одяг класичного та спортивного крою. Споживачі часто замовляють вишивку логотипів, та не обмежуються нею. Вишиті принти та малюнки виглядають не менш оригінально. Вишивкою прикрашають толстовки, куртки, світшоти, футболки, навіть чисельні аксесуари – кепки, шарфи, рюкзаки.

Друком принтів та зображень на футболках займаються спеціалізовані організації. Пакотек – яскравий приклад добросовісного виконавця. Компанія здійснює друк на одязі різними способами та за доступною ціною.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*