Який сенс купувати вінілову підлогу: які її переваги - Блог про Львів

Який сенс купувати вінілову підлогу: які її переваги

вінілова підлога

На ринку товарів для ремонту вінілова підлога з’явилася нещодавно. Але багато споживачів високо оцінили експлуатаційні характеристики цього матеріалу. До очевидних переваг вінілової підлоги належать міцність і вологостійкість, антистатичність, безшумність. Середовище поверхні несприятливе для розмноження шкідливих бактерій. Матеріал стійкий до перепадів температур, безпечний для здоров’я.

До уваги споживачів

У Львові вінілова підлога продається в спеціалізованому магазині. Але його послугами можуть скористатися українці, незалежно від місця перебування. Для цього потрібно мати вихід до Інтернету, щоб:

  • вивчити каталог в режимі онлайн;
  • зробити замовлення;
  • обговорити з менеджером умови співпраці, зокрема доставки й оплати, та чекати на товар.

Перш ніж справи дійдуть до цих моментів, розглянемо, що являє собою такий різновид покриття.

Технічна інформація

Отже, основою вінілової підлоги є полівінілхлорид. У виготовленні залучені високі технології, що підвищило її якість у порівнянні, наприклад, з ПВХ-плиткою старого зразка, яка швидко втрачала властивості. Сучасна вінілова підлога для кухні має особливу цінність через високу водостійкість. Крім того, встановлюють її в таких приміщеннях, як-от:

  • балкони;
  • передпокої,
  • ванні кімнати.

вінілова підлога

Враховуючи стійкість полівінілхлориду до високої температури, його доцільно використовувати в системі теплої підлоги. Загалом, варто виділити три напрями застосування матеріалу:

  1. Побутове, тобто в усіх житлових приміщеннях. Ресурс такого покриття зазвичай дорівнює близько 10 років.
  2. Комерційне. Укладається в кафе, торговельних залах, лікарнях та інших місцях загального користування. Такі типи покриття виготовляються з потовщеним верхнім шаром, тому мають термін придатності триваліший, ніж зразки з попереднього прикладу, він сягає 15 років.
  3. Спеціальне. Використовується в приміщеннях, де підлога має значні навантаження. Прикладом є спортивні або танцювальні зали, виробничі приміщення на промислових підприємствах тощо. Для того щоб можна було витримати навантаження, використовуються спеціальні добавки, які підсилюють міцність, а також зменшують ковзання. Експлуатується близько 25 років.

Вінілова підлога відрізняється між собою фактурою, ступенем блиску, способом монтажу, формою. У продаж надходить у вигляді плитки, планок або рулонів. Встановлюється за допомогою клею або замковим способом. У конструкції вінілової підлоги не варто залишати відкритих стиків між плитами, адже в разі проникнення води всередину покриття, попри високу стійкість матеріалу до вологи, зруйнується його база.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*