Євро-2023 серед жінок: «бронзова» втіха для Португалії - Блог про Львів

Євро-2023 серед жінок: «бронзова» втіха для Португалії

Португалія - третя

Безумовно, угорська збірна хотіла здобути бронзові медалі на очах рідних вболівальників. Однак, для цього їй було потрібно перемагати збірну Португалії, яка навряд чи хотіла змиритися з тим, що вона не грає у фіналі цьогорічного Євро.

Власне кажучи, початок був обіцяючим. Принаймні, обидві команди обмінялися моментами, зокрема, Кота намагалась пробити у падінні через себе, але спроба не стала гольовою, хоча була ефектною. І вже за кілька миттєвостей Кота забила, проте… у власні ворота, намагаючись перервати атаку португальської збірної. Такий початок поєдинку трохи збив з пантелику господарок паркету, які, щоправда, намагалися все-таки грати на рівних. Окрім того, непогано грала у воротах Торма, що давало підопічним Тамаша Франка певну надію на те, що ще можна буде щось змінити. Однак, для того, щоб щось міняти, угорським футзалісткам потрібно було створювати моменти біля воріт Ана Катаріни, а з цим як раз були проблеми. Португалки встигали ще й у захисті грамотно грати, не даючи своїм візаві жодних шансів. Що стосується атаки, то за рахунок індивідуальної майстерності португальські футзалістки неодноразово створювали проблеми своїм суперницям. Однак, збільшити свою перевагу в рахунку їм вдалося лише у середині першого тайму. Це сталося після того, як арбітри, переглянувши відео епізоду в штрафному майданчику угорок, прийшли до висновку, що там був фол. Відповідно, був призначений пенальті, який реалізувала Карла Ванесса. А вже за кілька хвилин Сара Феррейра дальнім ударом збільшила перевагу своїй команди, після чого Тамаш Франк був змушений узяти тайм-аут. Однак, ця хвилинна перерва не допомогла господаркам майданчику. Вони нічого не могли протиставити португальським суперницям, які вже грали більш розкуто, і при цьому продовжували шукати шляхи до воріт Торми. Зрештою, за 57 секунд до кінця першої 20-хвилинки м’яч вчетверте опинився у воротах збірної Угорщини після вдалих індивідуальних дій від Карли Ванесси. 4:0 на користь збірної Португалії – таким був проміжний підсумок першого тайму гри за третє місце жіночого Євро-2023.

А вже на старті другого тайму португалкам вдалося забити «гол з роздягальні» – відзначилась Лідія Морейра. Так рахунок став 5:0, і після цього португальську збірну було просто не зупинити. Підопічні Луїша Консейсау почали забивати голи на будь-який смак, і вже на екваторі другого тайму рахунок був 9:0 на користь збірної Португалії. Це було повторення найрезультативнішого матчу в історії жіночих чемпіонатів Європи з футзалу (нагадаємо, що з рахунком 0:9 збірна Україні у півфіналі Євро-2022 поступилась іспанкам. – А. Т.). Після цього Тамаш Франк поміняв Торму на Харгаш. Однак, і Харгаш недовго була «сухою». На 32-й хвилині Жаніс Сілка закинула їй м’яч «за комірець», і рахунок став 10:0. І це вперше в історії фінальних етапів жіночих чемпіонатів Європи, коли рахунок став двозначним. Але на цьому португальська команда не зупинилась, змусивши Харгаш капітулювати ще двічі.

Також читайте:   Євро-2022 серед жінок. Основний раунд. Україна – Бельгія – 7:0

А що ж Угорщина? У другому таймі у неї фактично не було моментів біля воріт Марти Кошти, яка після перерви захищала ворота португальської збірної. Хіба що можна згадати момент на 38-й хвилині, але для Марти Кошти це була фактично розминка, оскільки протягом другої 20-хвилинки вона фактично відпочивала.

0:12 – такий підсумок цього поєдинку, який став справжнім бенефісом жіночої збірної Португалії, яка не тільки здобула бронзові медалі, а й оновила рекорд результативності в одному поєдинку в рамках фінальної стадії чемпіонату Європи серед жінок. Також неможливо не відзначити Карлу Ванессу, яка оформила хет-трик. Це дозволило їй сумарно записати на свій рахунок п’ять голів у рамках фінальної частини жіночого Євро-2023. Тобто, фактично Карла Ванесса забезпечила собі цим звання найкращого бомбардира турніру, навіть без урахування матчів Основного раунду відбору.

Угорщина (ж) – Португалія (ж) – 0:12

Голи: Кота (2 – автогол), Карла Ванесса (10 – з 6-метрового, 20, 38), Сара Феррейра (14), Лідія Морейра (21), Кароліна Роша (25, 27), Фіфу (28, 30), Жаніс Сілва (32), Пішку (36)
Угорщина (ж): Торма (Харгаш, 31) – Салькаі, Фабіан, Фольк, Кота – Фюльоп, Тот, Хорват, Кращеніч – Грубер, Івегеш, Кох
Португалія (ж): Ана Катаріна (Марта Кошта, 21) – Іреш Фернандеш, Фіфу, Жаніс Сілва, Сара Феррейра – Кароліна Роша, Карла Ванесса, Ана Азеведу, Інеш Матуш – Катія Моргаду, Лідія Морейра, Ракел Сантуш, Пішку
Попередження: Кота (28), Івегеш (38) – Кароліно Роша (19), Карла Ванесса (25)

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*