Євро-2023 серед жінок: Іспанія обіграла Португалію (відео) - Блог про Львів

Євро-2023 серед жінок: Іспанія обіграла Португалію (відео)

Євро - 2023

В угорському Дебрецені напередодні відбулись півфінальні матчі чемпіонату Європи серед жіночих національних команд. Приємно, що одним з двох фіналістів жіночого Євро-2023 вперше в історії стала національна жіноча збірна України. Але про все – по порядку…

Перший півфінал був ремейком фіналу Євро-2022, у якому зустрічалися збірні Іспанії та Португалії. Фактично це був передчасний фінал, оскільки на двох минулих чемпіонатах Європи саме ці дві команди грали у фіналах. І двічі перемога діставалася збірній Іспанії, яка, до того ж, вигравала на домашньому майданчику збірної Португалії. Тому, звісно, підопічні Луїша Консейсау хотіли взяти реванш, а заодно й позбавити іспанок титулу чинних чемпіонок Європи. Це бажання яскраво підтвердив гол Карли Ванесси вже на стартовій хвилині зустрічі. Це стало явною несподіванкою для підопічних Клаудії Понс, у яких, до того ж, з’явились деякі проблеми з виходом з-під високого пресингу. І лише після 5-ї хвилини у іспанок щось почало виходити попереду, чому підтвердженням були три моменти у виконанні Майте Матео. Але зрівняла рахунок не вона, а Лусі, яка скористалась помилкою португальських футзалісток фактично біла власних воріт. Цей гол перевернув гру догори дригом, і вже іспанки почували себе більш комфортно. А на 14-й хвилині Лусі вдалося вивести «Червону фурію» вперед, і тепер гра виглядала зовсім інакше. Щоправда, варто відзначити, що у португальської команди ще у першому таймі було кілька нагод для того, щоб зрівняти цифри на табло «Фенікс Арени», проте вдало у воротах збірної Іспанії діяла Сільвія Агете.

Також читайте:   Євро-2022: Україна дізналася імена своїх суперників

Другий тайм португальська команда намагалась почати у такому ж самому ключі, як і перший. Однак, цього разу іспанки були готові до такого повороту подій. Щоправда, це не завадило португальським футзалісткам зрівняти рахунок після того, як Ана Азеведу видала передачу на Карлу Ванессу, а та оформила дубль у цій зустрічі. Щоправда, португалки практично одразу пропустили втретє. Катія Моргаду, яка перед тим фактично розпочала гольову атаку, тепер грубо помилилася біля своїх воріт, чим і скористалася Ірене Кордоба, яка пробила вже в падінні, намагаючись дістати м’яч, і Ана Катаріна була безсилою в цьому епізоді. Трохи згодом Ірене Кордоба могла остаточно поховати надії збірної Португалії на фінал, але не змогла реалізувати дабл-пенальті, влучивши у стійку. Цей промах однієї з сестричок Кордоба залишав португальським футзалісткам шанси на порятунок, однак підопічні Луїша Консейсау не змогли зрівняти цифри на табло «Фенікс Арени». Таким чином, жіноча збірна Іспанії вийшла у свій третій фінал жіночого чемпіонату Європи.

Іспанія – Португалія – 3:2
Голи: Лусі (8), Ноелія Монторо (14), І. Кордоба (28) – Карла Ванесса (1, 27)
Попередження: Л. Кордоба (10), Але Де Пас (37) – Інеш Фернандеш (4), Жаніс Сілва (24), Катія Моргаду (36)
На 36-й хвилині І. Кордоба (Іспанія) не реалізувала 10-метровий (стійка)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*