Євро-2023 серед жінок: третє чемпіонство Іспанії

Україна - Іспанія - 1:5

Жіноча збірна Іспанії була безумовним фаворитом фіналу Євро-2023 серед жіночих збірних. Мабуть, мало хто сумнівався в тому, іспанки здобудуть свій третій чемпіонський титул. Однак, незважаючи на передматчеві прогнози, були сподівання на те, що жіноча збірна України не просто покаже хороший футзал, а і як мінімум чинитиме гідний опір «Червоній фурії». Однак, на жаль, не все пішло так, як планував головний тренер української команди Олег Шайтанов…

Вже на восьмій секунді поєдинку у ворота збірної України був призначений пенальті за фол Дубицької проти Дані, і Пеке холоднокровно реалізувала 6-метровий. Але на цьому неприємності для Дубицької не закінчились – скоро вона привезла ще один фол, а потім ще зіграла рукою у власному штрафному майданчику, проте арбітри, на щастя для українок, пропустили цей епізод. Безумовно, це був не найкращий початок для збірної України. Лише ближче до 5-ї хвилини підопічні Олега Шайтанова почали поступово намацувати свою атакувальну гру. Допоміг у цьому і вихід другої четвірки, яка, перш за все, внесла спокій у гру української команди. І саме друга четвірка збірної України створила хороший момент на 9-й хвилині, коли Воловенко прострілювала у штрафний майданчик, і Бабенко дещиці не вистачило, щоб переправити м’яч у ворота Агете. Однак, за кілька хвилин м’яч вдруге опинився у воротах збірної України. Ірене Сампер зробила рейд до воріт Кислової та пробила по воротах. М’яч летів мимо дальнього кута, але по дорозі «зустрівся» з ногою Бабенко, від якої відлетів у ворота – так рахунок став 2:0 на користь збірної Іспанії.

Але варто віддати належне українським футзалісткам, які, незважаючи на рахунок 0:2, змогли трохи вирівняти гру, а також протягом тайму кілька разів потурбувати Сільвію Агете. Більше того – підопічні Олега Шайтанова змусили своїх візаві протягом майже семи хвилин грати з п’ятьма фолами у пасиві. Щоправда, іспанки після отриманого п’ятого командного порушення правил змогли вчасно зупинитись та не довести справу до призначення дабл-пенальті у власні ворота. Окрім того, іспанки ще змогли закріпити свою перевагу перед перервою завдяки голу від Але Де Пас.

Також читайте:   Футзал. Autumn Cup. Курсанти 5:2 Юристи. Команда Воробуса виграє турнір

Початок другого тайму також виявився результативним для збірної Іспанії. Пеке вивела на ударну позицію Ірене Сампер, а та змусила капітулювати Терех, котра по перерві замінила у воротах української збірної Кислову. Після цього «голу з роздягальні» темп гри трохи знизився, і підопічні Клаудії Понс десь свідомо почали віддавати ініціативу українським футзалісткам. Ті, у свою чергу, намагались перевірити готовність до гри Бальбуена. Однак, «розмочити» Марту підопічним Олега Шайтанова не вдавалося, хоча при цьому подекуди у «синьо-жовтих» проходили непогані атаки.

Зрештою, на 32-й хвилині Олег Шайтанов вирішив випустити Воловенко в якості п’ятого польового гравця. Однак, іспанки виявились готовими до такої гри від своїх опоненток. Тим не менш, на 36-й хвилині Шульга таки змогла застати зненацька Бальбуена дальнім ударом, і рахунок став 4:1 на користь «Червоної фурії». Українки одразу же спробували ще раз скоротити своє відставання в рахунку, але помилка Титової призвела до голу у порожні ворота у виконанні Дані. Як стало зрозуміло трохи згодом, цей гол підбив підсумок усього поєдинку, в якому перемогла збірна Іспанії, котра втретє поспіль стала чемпіоном Європи з футзалу серед жіночих команд.

Однак, варто подякувати збірній України, яка вперше в історії українського жіночого футзалу завоювала срібні нагороди чемпіонату Європи. І це – вагоме досягнення, яким потрібно пишатися.

Україна (ж) – Іспанія (ж) – 1:5
Голи: Шульга (36) – Пеке (1 – з 6-метрового), Бабенко (11 – автогол), Але Де Пас (20), Ірене Сампер (21), Дані (37)
Україна (ж): Кислова (Терех, 21; Митрофанська, 38) – Дубицька, Форсюк, Гриценко, Шульга – Бабенко, Воловенко, Титова, Скибіна – Кирильчук, Дятел, Дрозд
Іспанія (ж): Сільвія Агете (Бальбуена, 21) – Майте Матео, Ірене Сампер, Пеке, Дані – І. Кордоба, Л. Кордоба, Марія Санс, Лусі – Але Де Пас, Марія Анхелес, Ноелія Монторо, Антія Перес
Попередження: Дубицька (1), Скибіна (26) – Л. Кордоба (13)

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*