Євро-2023 серед жінок: Україна у фіналі (!) - Блог про Львів

Євро-2023 серед жінок: Україна у фіналі (!)

Ганна Шульга

Українські вболівальники з великим нетерпінням чекали на другий півфінал, у якому жіноча збірна України грала проти господарок Євро-2023 – футзалісток збірної Угорщини. Кожна з команд могла переписати історію, адже до цього ані Україна, ані Угорщина не грали у фіналі жіночого футзального Євро. Тому, для обох команд цей півфінал був дуже важливим.

Незважаючи на те, що трибуни «Фенікс Арени» підганяли угорських футзалісток, українки фактично з перших хвилин взяли ініціативу в свої руки та почали шукати ключі до воріт Торми. Особливо наполегливою в цьому плані була Шульга, появу якої багато хто чекав з особливою цікавістю. Саме Шульга була головною опцією в атаці команди Олега Шайтанова, однак «синьо-жовтим» довго не вдавалося забити у ворота угорської збірної. Натомість, господарки паркету скористались фактично першим своїм шансом у цій грі. Хорват отримала передачу від партнерки на своїй половині майданчику, фінтом залишила Шульгу не при справах та здійснила сольний прохід до воріт Кислової. Угорську футзалістку при цьому ніхто не зустрічав, а коли вже Гриценко вибігла назустріч, то Хорват встигла пробити по воротах, і цей удар виявився результативним. Щоправда, раділи угорки близько трьох хвилин – саме стільки часу знадобилося українкам, щоб відігратися. До голу у ворота Торми призвів розіграш кутового, який закінчився пасом на Шульгу, а та змогла переправити м’яч у ворота угорської збірної. Так рахунок став 1:1, однак у підопічних Олега Шайтанова ще було достатньо моментів для того, щоб вийти вперед ще по ходу першої 20-хвилинки. Зокрема, непогані нагоди мали Скибіна та Дубицька. Найбільш реальний момент для того, щоб змінити цифри на табло «Фенікс Арени» мала та ж таки Шульга, проте м’яч після її потужного удару прийняла на себе стійка.

Також читайте:   ФК «Галицька здоба» - переможець благодійного турніру «Футзал задля перемоги» в Старому Самборі

Картина гри у другому таймі практично не змінилася. Українки, як і раніше, більше володіли ініціативою, і, відповідно, створювали більше гольових моментів. Щоправда, угорки теж намагались відповідати. Зокрема, по ходу другої 20-хвилинки активізувалася Кота, яка створювала напругу біля воріт Кислової. Ще більш напруженою ситуація на майданчику стала після того, як Шульга врешті-решт оформила дубль (хоча перед цим мала як мінімум одну 100-відсоткову нагоду), і рахунок став 2:1 на користь збірної України. Тепер вже угорським футзалісткам довелося йти на ризик, і підопічні Тамаша Франка почали більш активно йти на ворота Кислової. Окрім того, вже на останніх хвилинах другого тайму вони пішли вп’ятьох. Однак, реалізувати «штучну» більшість господаркам майданчику не вдалося, і, незважаючи на всі зусилля, жіноча збірна Угорщини була змушена змиритися з мінімальною поразкою. А це означало, що у фінал жіночого футзального Євро вперше в історії вийшла жіноча збірна України, з чим ми і вітаємо підопічних Олега Шайтанова.

Україна – Угорщина – 2:1
Голи: Шульга (15, 32) – Хорват (12)
Попередження: Дубицька (29) – Кота (37)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*