Як працює відміна наркотиків?

Як працює відміна наркотиків?

Люди, які щодня приймають психоактивні речовини важко уявляють собі, що означає відмовитися від них. Загалом під час лікування наркоманії скасування наркотиків відбувається у чотири різних фази, які йдуть одна за одною.

Мотивація кваліфікованої відмови

Багатьом людям, залежним від ліків, лікарі роками прописували відповідні таблетки чи краплі. Ось чому хворим часто важко визнати свою хворобу. У зв’язку з цим все частіше ставить питання про те, як можна бути залежним від болезаспокійливих або седативних засобів, хоча вони завжди приймалися в дозах, призначених лікарем.

Тим не менш, деякі ліки можуть викликати звикання через відносно короткий проміжок часу, навіть якщо вони приймаються за призначенням. Початок терапії може бути ефективним тільки в тому випадку, якщо пацієнти зізнаються у цьому самі собі.

Детоксикація у спеціалізованій клініці

Як і у випадку з алкогольною залежністю, у разі наркоманії організм пацієнта має бути спочатку очищений від токсинів. Цикл фізичної залежності переривається поступовим прийомом препарату у менших і менших дозах. Це також називається частковим скасуванням, при якому зниження дози настільки мало, що пацієнт практично не відчуває жодних симптомів.

Також читайте:   Відтепер здаємо сечу лише в пластиковій тарі?

Тривалість детоксикації залежить від різних факторів:

  • Діюча речовина.
  • Доза.
  • Тривалість прийому.
  • Індивідуальна конституція.

Відлучення від психоактивних речовин

На даному етапі в мозку наркомана сформувалися структурні зміни, також відомі як пам’ять залежності, які прирівнюють прийом наркотику до винагороди. І саме цей спогад про залежність вкрай ускладнює наркоману можливість обходитися без речовини, що викликає звикання. Це змушує залежного знову і знову приймати препарати, навіть якщо наслідки шкідливого використання незаперечні або їх важко заперечувати.

Подальше спостереження та профілактика рецидивів

Стаціонарне та амбулаторне лікування, які пропонує наркологічна клініка у Києві, згодом закінчуються, та хворий повертається додому, у звичне йому соціальне середовище. Тепер важливо, щоб постраждалий міг насправді застосувати все, чого він навчився під час лікування, та безпечно впоратися із ситуацією рецидиву. Для цього важливим є інтенсивне подальше спостереження.

Рекомендовано лише лікування під наглядом лікаря, при якому стресові симптоми відміни полегшуються за допомогою ліків. Групи самодопомоги та амбулаторна психотерапія у поєднанні з регулярними курсами профілактики рецидивів – ефективні засоби стабілізації тривалого утримання від наркоманії.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*