Як правильно мити вікна - Блог про Львів

Як правильно мити вікна

Як правильно мити вікна

Із наближенням Великодніх свят кожна порядна галицька господиня зобов’язана помити вікна навіть якщо на вулиці дощ, сніг чи війна. Інколи можна спостерігати небезпечно-комічні ситуації, коли господині стоять однією ногою на підвіконнику на висоті пташиного польоту, й обидвома руками пуцують вікна.

Як би там не було, справа миття вікон – вкрай відповідальна у нас на Галичині, тож якщо ви поки господиня не дуже досвідчена, але бажаєте бути дуже порядною господинею, ось вам мої поради, як правильно підготуватися та помити вікна перед Великоднем і не тільки.

  1. Підготуйте необхідний реманент: відро, м’яку губку, ракель і розчин для миття вікон. До речі, дуже добре миються вікна розчинені у теплій воді таблетки для посудомийки.
  2. Наповніть відро теплою водою, розчиніть у ньому миючий засіб. Занурте губку в розчин і відіжміть її, поки вона не стане вологою.
  3. Починайте миття із верхньої частини вікон, та круговими рухами рухайтеся вниз, використовуючи вологу губку, щоб витерти бруд і пил із поверхні вікна.
  4. Регулярно змивайте губку, щоб запобігти розповсюдженню бруду по шибках, замість того, щоб розмазувати бруд по вікнах.
  5. Використовуйте ракель, щоб видалити зайву воду з шибок, починаючи з верхньої частини й просуваючись до нижнього краю вікон. Щоб отримати найкращі результати, старайтеся ретельно притискати ракель до шибки і не пропустити жодного сантиметра шибки, інакше бажаної ідеальної чистоти не досягти.
  6. Використовуйте суху тканину або паперовий рушник, щоб витерти будь-які смуги або плями, які залишилися на склі, перш ніж вони висохнуть самостійно. Пізніше їх стане важче видалити.

Хай буде чисто у кожному домі!

P.S. Для миття вікон ще можна замовити клінінгову службу, але дуже порядні господині ніколи так не роблять 🙂

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*