Ліга чемпіонів. Півфінал. «Пальма Футзал» – «Бенфіка» – 4:3 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Півфінал. «Пальма Футзал» – «Бенфіка» – 4:3

Ліга чемпіонів

Передматчевий розклад перед другим півфіналом складався, мабуть, не на користь «Пальми Футзал». Так, команда з Балеарських островів грала вдома, проте теоретично «Бенфіка» виглядала сильнішою. До того ж, досвіду подібних поєдинків у «орлів» насправді трохи побільше. Однак, у «Пальми» була мотивація, яку, до того ж, підкріплювали своєю присутністю рідні вболівальники. Та й самі гравці «Пальми» навряд чи хотіли, щоб на їх майданчику був зіграний португальський фінал.

Для «Бенфіки» перший тайм матчу проти «Пальми Футзал» розпочався не надто весело. Вже на 2-й хвилині у ворота «орлів» був призначений пенальті за вол Лео Гужіела проти Кайнана. Щоправда, за рахунок «челленджа» арбітри спочатку все-таки переглянули цей епізод, а вже потім вказали на 6-метрову позначку. Під удар у воротах «Бенфіки» одразу з’явився Мартім Фігейра, проте він не зміг нічого протиставити удару Тайєбі, який забив своїй колишній команді. Але на тому проблеми для підопічних Маріо Сілви не закінчились, оскільки за кілька хвилин Манкузо подвоїв перевагу господарів турніру. Окрім того, до проблем «Бенфіки» додалося ще й те, що «червоно-білі» трохи набрали командних фолів, що трохи звужувало їх подальші дії та змушувало більш обережно грати, особливо в обороні.

Тим не менш, поступово «Бенфіка» прийшла до тями та почала шукати ключі до воріт Луана Мюллера. Особливо в цьому плані був активним Дієго Нунес, який намагався забити своїй колишній команді, але йому все ніяк не вдавалося це зробити. Хоча моменти були. Чого вартий хоча б один епізод, коли Чишкала та Дієго Нунес фактично вийшли удвох на ворота Луана Мюллера, проте голкіперу «Пальми» вдалося відстояти свої ворота. У свою чергу, балеарці намагались збільшити свою перевагу в рахунку за рахунок швидких та несподіваних випадів. Хоча подекуди господарям майданчику вдавались і позиційні атаки. До того ж, на руку «Пальмі» було те, що у гравців «Бенфіки» були деякі проблеми з точністю передач, що суттєво знижувало атакувальний потенціал португальської команди. Також неможливо не відзначити гру футзалістів «Пальми» у захисті – вони буквально лягали під кожний удар суперників, блокуючи спроби гравців «Бенфіки» забити у ворота Луана Мюллера. А на завершення всього цього негативу «Пальма» практично під кінець першого тайму (а точніше – на 18-й хвилині) зробила рахунок 3:0 на свою користь. Рівільйос промчав по правому флангу та видав передачу на Тайєбі, якому потрібно було лише переправити м’яч у ворота, що іранський легіонер іспанського клубу і зробив. Щоправда, майже одразу Чишкала повернув «Бенфіку» до гри, «розмочивши» Лео Гужіела. І після цього забитого голу «Бенфіка» спробувала дотиснути своїх візаві, аби піти на перерву бодай би з мінімальним відставанням від опонентів. Однак, за підсумками першого тайму був зафіксований рахунок 3:1 на користь «Пальми Футзал».

Але тільки розпочався другий тайм, як «Бенфіка» забила «гол з роздягальні». Лео Гужіел, який у першому таймі кілька разів підключався до атак своєї команди та пристрілювався до воріт Луана Мюллера, цього разу таки влучив у «рамку». І цим він реально завів своїх партнерів по команді. Щоправда, вже за кілька миттєвостей у ворота того ж таки Лео Гужіела влетів четвертий м’яч, який забив Кайнан. Відповідно, він знову поставив перед «Бенфікою» задачу відіграти два голи. Однак, на відміну від першого тайму, це була вже інша «Бенфіка». По-перше – на неї позитивно вплинув забитий гол на початку другого тайму, і навіть гол Кайнана на це не вплинув. По-друге – у підопічних Маріо Сілви знизився відсоток помилок, і це призвело до того, що атаки стали більш акцентованими та гострими. Тому, цього разу футзалістам «Пальми» мало би бути важче у захисті. Але на 25-й хвилині Гонсалу Собрал таки скоротив відставання «Бенфіки» до одного голу, і тепер «Пальмі» доводилося нервувати, чим, щоправда, португальці не скористалися.

Також читайте:   Футзал. Збірна України виходить на чемпіонат Європи-2016

Натомість, ближче до середини тайму стався епізод, який цілком реально міг вплинути на подальший хід гри. Вінісіус Роша отримав пряму червону картку, і «Бенфіці» потрібно було відзахищатися дві хвилини у меншості. На щастя для «орлів», вони змогли це зробити. До того ж, «Пальма» не змогла реалізувати свої моменти, які були у неї під час гри у нерівних складах. Щоправда, вже коли склади команд знову стали рівними, в одному з епізодів Жакаре міг скласти компанію Вінісіусу Роші, але цьому гравцеві «Бенфіки» пощастило трохи більше.

«Бенфіка» прогнозовано почала тиснути на останніх хвилинах гри. А задля більшої продуктивності у лісабонської команди функції п’ятого польового почав виконувати Бруно Коельйо. І на останній хвилині другого тайму «Бенфіка» цілком реально мала всі шанси як мінімум перевести гру в екстра-тайми, але «Пальму» двічі рятував Луан Мюллер.

Розв’язка ж у цій грі була надто драматичною. За півсекунди до фінальної сирени «Бенфіка» заробила аут. Передача Чишкали знайшла Артура, і той зміг забити у ворота Луана Мюллера, але після цього гравці «Пальми» почали апелювати до арбітрів, що гол був забитий вже після сирени, і арбітри одразу почали переглядати цей епізод. А після перегляду було прийнято рішення: гол Артура не зараховувати, оскільки м’яч у ворота Луана Мюллера влетів уже після сирени. І це означало лише два моменти. По-перше – португальського фіналу не буде. По-друге – «Пальма Футзал», дебютант Ліги чемпіонів, вийшла до фіналу турніру.

«Пальма Футзал» ((Іспанія) – «Бенфіка» (Португалія) – 4:3
Голи: Тайєбі (2 – з 6-метрового, 18), Манкусо (5), Кайнан (22) – Чишкала (19), Лео Гужіел (21), Гонсалу Собрал (25)
«Пальма Футзал»: Луан Мюллер – Шагінья, Тайєбі, Кайнан, Марлон – Томас, Рівільйос, Дані Сальдісе, Клебер – Манкузо, Елой Рохас, Оладгобад, Фабіньйо
«Бенфіка»: Лео Гужіел, Мартім Фігейра – Чишкала, Бруно Коельйо, Артур, Жакаре – Афонсо Жезуш, Вінісіус Роша, Дієго Нунес, Гонсалу Собрал – Бруно Сінтра, Лусіу Роша
Попередження: Кайнан (3), Манкузо (20), Фабіньйо (39) – Артур (4), Жакаре (26), Гонсалу Собрал (31)
Вилучення: Вінісіус Роша (28)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*