Ліга чемпіонів. Півфінал. «Спортінг» – «Андерлехт» – 7:1 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Півфінал. «Спортінг» – «Андерлехт» – 7:1

Ліга чемпіонів

Вперше з 2007 року представник Бельгії потрапив до «Фіналу чотирьох» Кубку УЄФА / Ліги чемпіонів. Тобто, це ще з тих часів, коли грав «Аксьон-21». У 2007 році «Аксьон-21» у своєму останньому «Фіналі чотирьох» Кубку УЄФА фінішував четвертим. Після того діяльність «Аксьона-21» пішла на спад, і представників Бельгії у вирішальних стадіях футзального єврокубку не було. Але тепер у «Андерлехта» з’явилась чудова нагода переписати історію.

Щоправда, можна сказати, що сама по собі присутність «Андерлехта» на такій події – це вже було досягнення. Тим більше, якщо врахувати, що після того, як гранд бельгійського футзалу «Халле-Гооік» увійшов до структури «Андерлехту», це також було вагомим досягненням і для клубу. Адже «Халле-Гооік» кілька разів був максимально близьким до того, щоб вийти до «Фіналу чотирьох», але постійно заважали більш топові суперники. Тепер же, залишивши за своєю спиною в Елітному раунді «Барселону», позбавивши її можливості захистити свій титул клубного чемпіона Європи з футзалу, «Халле-Гооік», який вже тепер представлений як «Андерлехт», досягнув своєї мети. Однак, як то кажуть, апетит приходить під час їжі. Тим більше, наставник бельгійської команди Лука Краньяс сміливо заявляв про те, що «Андерлехт» приїхав на «Фінал чотирьох» Ліги чемпіонів не тільки для того, щоб бути його учасником, а і виграти його. Щоправда, для цього «Андерлехту» потрібно було спочатку пройти іспит дворазовим переможцем Ліги чемпіонів – «Спортінгом», який був явним фаворитом у цій парі.

Однак, вже на старті гри «Андерлехт» фактично провалив іспит, пропустивши три голи протягом чотирьох хвилин. Все почалося з розіграшу ауту. Мерлім зробив простріл на «п’ятачок», де Кавінато переправив м’яч у ворота Ронкальйо. А вже за кілька хвилин рахунок подвоїв Томаш Пасу, який забив після розіграшу ще одного ауту – цього разу передача Мерліма полетіла на дальній фланг. А ще за кілька миттєвостей дальнім забив і сам Мерлім. Погодьтесь – гол та дві результативні передачі – це був шалений початок від одного з лідерів «Спортінга». І такий початок явно не сподобався Луці Краньясу, який був змушений брати тайм-аут.

Але і це не допомогло «Андерлехту». Після поновлення гри «Спортінг» продовжив діяти на максимальних обертах, і скоро у воротах Ронкальйо опинився м’яч, який невдало зрізав Едуардо, перериваючи прострільну передачу Пані Варели. У «Спортінга» в ці хвилини виходило практично все – навіть суто футбольні навіси з кутового на голову. Саме так ледь не забив Уго Невеш. Однак, вже у наступному епізоді він же таки «розписався» у воротах чемпіона Бельгії. І знову гольову передачу віддав Пані Варела, який, схоже, перехопив «естафету» у Мерліма.

Лише на 11-й хвилині першого тайму «Андерлехту» вдалося створити перший дійсно небезпечний момент, який цілком реально міг стати гольовим, але Грельйо, опинившись на оперативному просторі, пробив у Гітту. Щоправда, вже за кілька секунд цей момент розбирали арбітри, оскільки були питання щодо гри Гітти руками – чи не за межами штрафного майданчику він грав? Переглянувши цей епізод, судді вирішили, що там фолу з боку голкіпера «Спортінга» не було. За це Гітта «віддячив» підключенням до атаки своєї команди в якості п’ятого польового. І саме Гітта фактично розпочав чергову гольову атаку. Це він віддав пас на Мерліма, який зробив класний навіс на Еріка Мендосу, котрий з льоту пробив у дальню «дев’ятку» воріт Ронкальйо. Так рахунок став 6:0 по ходу першого тайму, і доля путівки до фіналу від цієї пари фактично була вирішена вже у першій 20-хвилинці. Заради справедливості, варто сказати, що під кінець першого тайму «Андерлехту» таки вдалося ще створити кілька нагод біля воріт Гітти, змусивши бразильського голкіпера «Спортінга» показати свою готовність до матчу. Але інтрига в цій зустрічі фактично зникла.

Також читайте:   Футзал. Перша ліга Львова. "Нові імена" 3:2 "Фуджікура"

Враховуючи те, яким був рахунок після першого тайму, можна було передбачити, що другої 20-хвилинка проходитиме у більш спокійному темпі. В принципі, так і сталося. «Андерлехт» на початку другої половини гри спробував навіть пограти вп’ятьох, залучаючи до атак Ронкальйо. Щоправда, це було не на постійній основі. Тим не менш, було помітно, що «Андерлехт» прагнув бодай би «розмочити» рахунок. І на 26-й хвилині чемпіонам Бельгії вдалося це зробити. Вдала «балканська» комбінація» призвела до того, що Єловчич скористався пасом Томіча та змусив Гітту капітулювати. Звісно, у психологічному плані це був важливий гол для гравців «Андерлехту». Однак, по факту було видно, що незважаючи на пропущений гол, «Спортінг» тримав гру під своїм контролем. Більше того – підопічні Нуно Діаша ближче до екватору другого тайму повернули собі перевагу в шість м’ячів. І знову гол був забитий після розіграшу ауту. Знову Мерлім віддав передачу – цього разу на Уго Невеша, який прицільно пробив. М’яч дорогою до воріт зачепив Еріка Мендосу, і влетів у ворота від 8-го номера португальців. Однак, заради справедливості, все-таки варто сказати, що «автентичним» автором голу був Уго Невеш, який у підсумку оформив дубль.

Другу половину другого тайму обидві команди фактично догравали, тому що вже було зрозуміло, що «Спортінг» навряд чи віддасть путівку до фіналу «Андерлехту». Хіба що іноді «біло-зелені» намагались турбувати Ронкальйо, аби збільшити свою перевагу в рахунку. Що стосується бельгійців, то ближче до кінця вони стали грати вп’ятьох, але цього разу до атак команди з Брюсселя в якості п’ятого польового підключався не Ронкальйо, а Грельо. І кілька разів Грельйо та Роніньйо могли забити. Але спочатку їм заважав Гітта, а потім – Бернарду Пасу, який наприкінці матчу захищав ворота «левів». Разом з тим, змін рахунку в цій грі більше не сталося. Тому, «Спортінг», як і очікувалось, вийшов у фінал.

«Спортінг» (Португалія) – «Андерлехт» (Бельгія) – 7:1
Голи: Кавінато (2), Томаш Пасу (3), Мерлім (4), Едуардо (6 – автогол), Уго Невеш (7, 29), Ерік Мендоса (12) – Єловчич (26)
«Спортінг»: Гітта (Бернарду Пасу, 35) – Ерік Мендоса, Жоао Матуш, Паулета, Мерлім – Кавінато, Томаш Пасу, Зікі Те, Пані Варела – Уго Невеш, Соколов, Діогу Сантуш, Естебан
«Андерлехт»: Ронкальйо (Кріштіану, 38) – Томіч, Грельйо, Решіа, Єловчич – Діогу, Едуардо, Джон Леннон, Роніньйо – Сержіньйо, Діллін
Попередження: Ронкальйо (19), Едуардо (20)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*