Озеро “Зелене око” нарешті почистили

Зелене око

Продовжуємо розповідати про цікаві місця міста Лева. І одним із таких місць куди не те, що можна, а треба приходити є озеро, яке знаходиться неподалік центру. Його назва – “Зелене око”.

Щоб наші читачі більше розуміли де його точна локація – трохи нижче стадіону «Україна» зі сторони вулиці Стуса. Точна адреса – вулиця Кримська.

Тепер трохи історію, адже не всі знають чим колись жила ця водойма. Це тепер вона в напів занедбаному стані. Хоча, не сперечаюся тут почали робити реконструкцію.

Від початку ХІХ ст. Снопківський пагорб з невеликим плато був відомим, як місце відпочинку. Тут збудував резиденцію губернатор Галичини Фердинанд д’ Есте. Саме із Снопківського плато розпочинає свій плин однойменний потік, який, зливаючись з іншими, творить потік Сорока, який в свою чергу зливаючись із Вулецьким потоком, започатковує русло Полтви. Колись джерела і потічки давали воду численним снопківським ставочкам, з яких залишився лише один – «Зелене око».

Колись на місці цього озера була купальня, пляж, величезні будиночки. Деякі з них навіть збереглися до наших днів.

Також читайте:   У Львові цвітуть сакури (локації)

У 50-60 роках 20 століття у Львові почали облаштовувати Снопківський парк, проте за купальні всі чомусь забули. А дарма, уявіть собі зараз якби це все гарно виглядало.

Якось вирішив прогулятися цими краями й просто отетерів. Озеро брудне, не почищене.

Занедбане озеро

Навіть риба, яку так охоче хочуть зловити місцеві рибаки не хоче клювати. Та ще би, риба теж любить комфорт. Любителів шашликів теж не було. Не знаю чи це по причині війни, чи по тому, що в країні війна й не до смаження м’яса. Буду досліджувати це питання.

Поки що ж я звернувся зі запитом до міста на тему «Чому озеро не чистять і воно занепадає».

Добре, що буквально за тиждень часу проблему було вирішено. «Зелене око» знову радує очі своїх відвідувачів. Тому, не гайте часу, не сидіть вдома, беріть кохану людину й гайда сюди.

Зелене око

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*