Tesla та її обслуговування, гарантії

Tesla

Продажі Tesla у світі рекордні, незважаючи на нецікаву економічну ситуацію. Люди із задоволенням замінюють двигуни внутрішнього згоряння на електричні навіть у важкі часи. Однак давайте поглянемо на це з технічної сторони і подальше використання Tesla. Який його сервіс? Як щодо гарантії на Tesla?

Обслуговування Tesla на практиці

Практично всі моделі Tesla є автомобілями, які не потребують щорічного обслуговування. Розширена система безпеки повідомляє нам, чи все гаразд з нашим автомобілем. Tesla оснащені системою дистанційної діагностики і при виникненні будь-яких проблем з’являється сигналізація, яка повідомляє про несправність і про необхідність відвідування сервісного центру.

Загалом, обслуговування автомобілів Tesla складається в першу чергу з:

  • регулярної заміни салонних фільтрів (зазвичай кожні 2 роки, в деяких моделях кожні 3 роки),
  • заміни шин кожні 10 тис кілометрів (з глибиною протектора не менше 1,5 мм),
  • перевірки гальмівної рідини кожні 2 роки,
  • обслуговування кондиціонерів (модель 3 – кожні 6 років, модель Y – кожні 4 роки, модель S і модель X – кожні 3 роки).

Як бачите, з електромобілями ви можете забути про заміну масла, свічок запалювання та багатьох інших компонентів, які слід систематично замінювати в автомобілях внутрішнього згоряння. А як щодо ремонту після аварій?

Автомобілі Tesla – звичайні учасники дорожнього руху, як і всі інші транспортні засоби. Таким чином, вони можуть брати участь у всіх видах дтп. І в цьому випадку, якщо Tesla зазнає пошкоджень, якщо ми хочемо зберегти гарантію виробника, ми повинні відремонтувати автомобіль в авторизованому Tesla автосервісі. Наприклад, у такому – Тесла сервис.

Тут варто мати на увазі, що іноді власників Tesla намагаються переконати обрати інші компанії, які надають кузовні та фарбові послуги. За жодних обставин не погоджуйтеся на це, оскільки це призведе до втрати гарантії.

Гарантія на Tesla: які правила?

Коли ми купуємо новий автомобіль, ми дбаємо в першу чергу про гарантію виробника. Ми платимо за новий продукт, який, принаймні теоретично, повинен працювати ідеально. Тому хочемо насолоджуватися безпроблемною їздою, не доплачуючи за автосервіс. Виробники дають нам таку гарантію. Звичайно, вони підкоряються ряду правил, пов’язаних з правильним використанням автомобіля. Найголовніше, що такі гарантії існують, і Tesla також надає їх на свої автомобілі.

І тут справді нема на що скаржитися, тому що Tesla дає досить приємні гарантії, які при поломках, що виникли внаслідок браку матеріалів чи заводських деталей, даються на 4 роки або на пробіг до 80 000 км. км. З іншого боку, гарантія на двигун і акумулятори становить до 8 років або певний пробіг, який дещо відрізняється для кожної моделі Tesla. Однак він завжди перевищує 100 тис. км. Tesla також дає 12-річну гарантію від корозії кузова.

Водночас ми маємо справу з обмеженою гарантією, де основним фактором, що дозволяє її обслуговування, є використання лише авторизованих сервісів Tesla.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*