Як вибрати шафу-купе: різновиди, переваги - Блог про Львів

Як вибрати шафу-купе: різновиди, переваги

шафа-купе

Коли виникає потреба організувати в будинку або квартирі місце для зберігання речей, багато господарів віддають перевагу шафі-купе. Це сучасний і стильний предмет меблів, який чудово підходить для зонування простору та економії квадратних метрів. Його найчастіше встановлюють у вітальні або передпокої і використовують для одягу, взуття, аксесуарів, книжок, паперів, дрібної техніки.

Перш ніж придбати шафу-купе, потрібно визначитись, для чого вона знадобиться. Наприклад, якщо у ній будуть вішати верхній одяг, тоді слід організувати відповідне внутрішнє наповнення й створити достатньо вільного простору. Важливо, щоб дверцята вільно відкривались і закривались, не затискаючи й не перетираючи речі. Різноманітні моделі для квартир і будинків представлені в інтернет-магазині ДУБОК.

Які критерії мають значення

Конструкції поділяються на багато видів, в залежності від форми, розміру й інших параметрів. Шафа-купе, ціна якої залежить від виконання, буває прямою, радіусною або кутовою. Перший варіант класичний, він добре впишеться у будь-який стиль інтер’єру, адже має прямий, універсальний фасад. Радіусні – це відносно нові моделі, більш нестандартні, їх можна використовувати як центральні елементи приміщення, щоб привернути увагу гостей.

шафа-купе

У випадку, коли потрібна компактна шафа-купе, яка займатиме якомога менше вільного простору, слід звернути увагу на кутові варіанти. Їх часто використовують у дуже маленьких кімнатах. З матеріалів для виготовлення використовують ДСП, ДВП, МДФ, останній вважається найбільш практичним з міркувань безпеки, адже в його основі немає компонентів, які виділяють шкідливу речовину формальдегід.

Також читайте:   Як правильно очистити килим від плям?

Які головні переваги

Є багато причин, з яких шафи-купе користуються попитом. Їх часто купують не лише для житлового, а й офісного або комерційного приміщення, завдяки наступним перевагам:

  • економія простору. Щоб відкрити дверцята, не потрібно додаткового вільного місця, тому такі меблі можна встановлювати навіть у малогабаритних приміщеннях, щоб компактно і зручно зберігати речі;
  • можливість встановлення будь-де, від спальні до офісного приміщення;
  • місткість. У більшості моделей можна використовувати увесь простір в висоту, ширину та глибину;
  • використання для зонування простору. За допомогою шафи-купе виходить розділити приміщення на дві частини – наприклад, робочу і для відпочинку;
  • надійність. Дверцята не встановлюються і не випадають – навіть якщо вони випадково зійдуть із рейок, їх можна легко повернути на місце без допомоги майстра.

Шафи-купе підходять для зберігання одягу, взуття й багатьох інших речей.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*