Чемпіонат Португалії: «Спортінг» в екстра-таймах дотиснув «Бенфіку» - Блог про Львів

Чемпіонат Португалії: «Спортінг» в екстра-таймах дотиснув «Бенфіку»

Бенфіка

У чемпіонаті Португалії був зіграний третій матч фінальної серії плей-оф між «Спортінгом» та «Бенфікою». Будь-яка з цих двох команд в разі перемоги в цій зустрічі робила би максимальний крок до завоювання чемпіонського титулу. Тому, не варто зайвий раз казати, наскільки це була принципова гра для обох клубів з Лісабону. Втім, коли матчі між «Бенфікою» та «Спортінгом» не були принциповими?

У першому таймі ані «Спортінг», ані «Бенфіка» голами не порадували. Навіть більше – вони більше «радували» заробленими фолами. Для «Спортінга» це могло негативно відгукнутися під кінець першого тайму, коли у пасиві «левів» було п’ять фолів. Однак, до дабл-пенальті у ворота Гітти справа не дійшла.

Але вже друга 20-хвилинка почалася з шикарного голу у виконанні Зікі Те – 22-річний «стовп» «Спортінга» залишив «з носом» Артура та Лео Гужіела та пробив п’ятою у нижній кут воріт «Бенфіки». А вже трохи згоди Паулета подвоїв перевагу господарів майданчику. Щоправда, «Бенфіці» вдалося дуже швидко відігратися. Спочатку Артур, не без «допомоги» Паулети, «розмочив» Гітту, а вже потім Дієго Нунес зробив рахунок рівним. За таких обставин психологічна перевага була у «Бенфіки», проте підопічні Маріо Сілви не змогли нею скористатися. Проте, і «Спортінг» не зміг вирвати перемогу в основний час.

Також читайте:   Ліга чемпіонів: Основний раунд виходить на старт

А вже під кінець першого екстра-тайму «Спортінг» вийшов уперед завдяки другому в цій грі голу від Паулети. За такої гри «Бенфіці» потрібно було ризикувати, тому у другій додатковій 5-хвилинці вона намагалась досягти успіху за рахунок гри вп’ятьох. Але при цьому ледь не пропустила четвертий гол – у ворота «орлів» наприкінці другого екстра-тайму був призначений дабл-пенальті, проте Пані Варела пробив повз ворота. Покарати за це «левів» «орли» не встигли, і фінальна сирена зафіксувала другу в цій серії домашню перемогу «Спортінга». А це означає, що підопічні Нуно Діаша знаходяться на відстані однієї перемоги від здобуття свого чергового чемпіонського титулу.

Пропонуємо Вашій увазі протокольні дані поєдинку.

17 червня.

«Спортінг» – «Бенфіка» – 3:2 ЕТ
Голи: Зікі Те (22), Паулета (26, 45) – Артур (28), Дієго Нунес (30)
Попередження: Зікі Те (31) – Сілвештре Феррейра (6), Дієго Нунес (7), Артур (10), Жакаре (38), Вінісіус Роша (50)
На 50-й хвилині Пані Варела («Спортінг») не реалізував 10-метровий.
Рахунок у серії – 2:1

Четвертий матч фінальної серії плей-оф відбудеться 21 червня на майданчику «Бенфіки».

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*