Юніорська збірна України фінішувала восьмою на турнірі «Futsal Week U-19» - Блог про Львів

Юніорська збірна України фінішувала восьмою на турнірі «Futsal Week U-19»

Юніори

Минулого року юніорська збірна України (U-19), яка, щоправда, тоді по факту була молодіжною, посіла на турнірі «Futsal Week U-19» третє місце, обігравши поляків з рахунком 8:0.

Тоді основу збірної України складали гравці 2002 року народження та молодші. Зараз же збірна України (U-19), складена з юнаків 2004 року народження та молодше, не змогла повторити досягнення своїх старших друзів, і на цьогорічному турнірі «Futsal Week U-19» грала лише за підсумкове місце проти збірної Чехії. Чому так сталося – це окрема тема. А поки що підопічним Ігоря Москвичова потрібно було зіграти свій останній матч на турнірі у Хорватії та, перш за все, постояти свій престиж і порадувати українську футзальну спільноту перемогою в цій грі.

Початок матчу не показав явного володіння ініціативою однією з команд. На майданчику йшла розвідка боєм. Але поки українці лише намагалися знайти слабкі місця у захисті чеської збірної, опоненти «синьо-жовтих» вже почали пристрілюватися до воріт Рафальського. Однак, голкіпер збірної України кілька разів рятував свої ворота, не дозволивши чехам відкрити рахунок. В української команди на той момент в активі був лише момент у виконанні Єлішева. Однак, ситуація змінилась вже у середині першого тайму. А змінив її Рибіцький, який підчатував помилку чеських гравців безпосередньо біля їх воріт та переправив м’яч у сітку. А трохи пізніше перевагу українців точним ударом зі штрафного закріпив Пелецький. Щоправда, чехам в одній з атак вдалося відквитати один м’яч по ходу першого тайму. Однак, останнє слово у першій 20-хвилинці було за українською збірною: Панкратій опинився першим на добиванні після удару Скибчика та переправив м’яч у ворота. Цей гол дозволив підопічним Ігоря Москвичова піти на перерву, ведучи в рахунку 3:1.

Також читайте:   «Галицька здоба» тріумфувала у зимовому чемпіонаті Городоччини

Вже після перерви чехи заграли більш гостро, і у Рафальського додалося роботи. На це українці відповідали свої моментами. Зокрема, могли збільшувати перевагу «синьо-жовтих» Сніцаренко, Єлішев, Рибіцький. Однак, реалізувати свої моменти українським футзалістам не вдавалося. Натомість, в одному з епізодів помилка українців в атаці призвела до результативного випаду чехів, і рахунок вже став 3:2. Це був серйозний дзвіночок для підопічних Ігоря Москвичова. До того ж, було помітно, що у чеської збірної на той момент була нехай і не така явна, але все-таки перевага за моментами. Зрештою, розв’язка сталася наприкінці другого тайму, коли чеські футзалісти стали грати у форматі «5х4», і в одному з епізодів скористалися невеличким хаосом у штрафному майданчику української збірної та зрівняли рахунок. Часу на те, щоб схилити шальки терезів на свою користь, в українців фактично вже не було, оскільки чехи забили за кілька миттєвостей до кінця другого тайму. І саме цей гол перевів гру в серію післяматчевих 6-метрових.

У серії післяматчевих пенальті вже перший удар від Скибчика не був реалізований. Щоправда, після цього українці забили двічі, але у відповідь на це чехи пробивали свої 6-метрові удари без помилок. Вирішальним став промах Єлішева, який пробив вище воріт. Як наслідок – поразка у серії пенальті з рахунком 2:4, і в підсумку збірна України (U-19) посіла восьме місце на турнірі «Futsal Week U-19».

Чехія (U-19) – Україна (U-19) – 3:3 (по пенальті – 4:2)
Голи у збірної України: Рибіцький (10), Пелецький (13), Панкратій (20)
Склад збірної України: Рафальський – Рибіцький, Скибчик, Татумірак, Панкратій – Єлішев, Ткаченко, Пелецький, Федик – Тютюрай, Сніцаренко, Приходько
Попередження у збірної України: Приходько (25)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*