Артист ENLEO представляє символічну пісню “Вальс під вибухи” - Блог про Львів

Артист ENLEO представляє символічну пісню “Вальс під вибухи”

Артист ENLEO представляє символічну пісню “Вальс під вибухи”

Молодий артист Нікіта Леонтьєв, більш відомий публіці як ENLEO, представив нову пісню “Вальс під вибухи”. Це друга авторська пісня музиканта. Нещодавно він підкорив українську аудиторію роботою “Чорне море”, яка відкрила нову творчу сторінку виконавця після популярних каверів “Інша любов” та “Веди мене в храм”.

Він – справжній улюбленець української молоді. Пісні ENLEO збирають мільйони прослуховувань на музичних майданчиках. Кожна його пісня торкається душі й відгукується глибоко в серці. Нова робота “Вальс під вибухи” не є виключенням. Разом з піснею команда артиста представила mood-відео до неї, сповнене глибоких сенсів.

Відео було зняте в самому серці Києва, на Подолі. Це знакове місце для ENLEO. Саме там ще рік тому Нікіта грав як вуличний музикант і таким чином, збирав гроші для ЗСУ. А ще менш місяць тому пісня “Вальс під вибухи” вперше прозвучала наживо, коли музикант зіграв вуличний концерт на Контрактовій площі перед сотнями прихильників, серед яких були й випускники. За сюжетом у відео Нікіта гуляє вночі пустими вулицями Києва, коли люди вже вдома, відпочивають і вірять, що завтрашній день наблизить нашу перемогу, що все буде добре, що ми прокинемося у новому дні.

Пісню написав ENLEO, аранжування зробив Сергій Ранов. Режисерами роботи виступили друзі ENLEO – Марі Погребинська та Павло Закревський, які працювали над попередніми відеороботами.

“Вперше пісню ми представили в живій акустиці перед аудиторію просто неба. Неймовірно атмосферний вайб концерту дав нам зрозуміти, що це треба перенести та до відео”, – згадує режисер Марі. Пісня “Вальс під вибухи” – це пронизлива метафора. Вальс – один із красивіших танців, символ кохання та краси.

Композиція – це крик душі ENLEO. Гуляючи містом під час зйомок Нікіта наповнювався атмосферою випускних вечорів, згадував, як сам був випускником, як зустрічав схід сонця разом з друзями: “Ми присвятили відео всім, хто починає новий етап свого життя. І ми сподіваємося, що це стане новим етапом для всіх нас”.

Також читайте:   П’яцолла - “нове танго” сучасної музики (продовження)

“Навіть коли навкруги руїни, коли ми стоїмо біля прірви відчаю, пісня закликає зберігати красу всередині нас. Ми повинні вистояти заради тих, хто вже більше не станцює вальс ніколи. – коментує ENLEO. – Цей трек я написав близько пів року тому, коли в Києві дуже часто вимикали світло. У мене тоді був концерт в іншому місті. Я просто ввечері сів, і за годину ця пісня повністю з’явилася з нуля. Але я усвідомив, про що я написав пісню, лише через кілька днів. “вальс під вибухи” розповідає історію кохання пари, яка розуміє, що, можливо, кожен день може бути останнім. І замість того, щоб ховатися в укритті, вони вирішують йти танцювати вальс під вибухи, знаючи, що це може стати їх останнім танцем. Це дуже сумна, але в той самий час романтична і надихаюча історія. Таке не варто повторювати в реальному житті. Це символічний творчий образ. Але сподіваюся, що кожен в цій пісні знайде щось своє. І хай перемога настане швидше, щоб ми могли писати пісні не про вальс під вибухи, а вальс, приміром, під феєрверки”.

Проте в ніч зйомок у столиці залунала тривога. Знімальній групі довелося зупинити знімальний процес і ховатися у бомбосховищі. Символічно, що це справді був вальс під вибухи.

ENLEO

“Ми віримо в завтра, що ранок настане. Щоб не відбувалося, завжди є надія, що наші випускники будуть зустрічати ранок у мирному Києві. На відео ми хотіли зафіксувати спокійну ніч в столиці. Кажу відразу, ми все зняли до комендантської години”, – говорить режисер Павло.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*