Чемпіонат Європи серед ЗВО (чоловіки). Півфінал. Університет Тулузи – ІФФКФВ – 2:5 - Блог про Львів

Чемпіонат Європи серед ЗВО (чоловіки). Півфінал. Університет Тулузи – ІФФКФВ – 2:5

ЗВО. Чоловіки

Чоловіча команда Івано-франківського фахового коледжу фізичного виховання по ходу турніру в Спліті вже мала досвід гри з французькою командою. Нагадаємо, що на груповому етапі команда Юрія Іванишина та Івана Данилишина розгромила срібних призерів Європейських Університетських Ігор, представників Університету Реймс-Шампань, з рахунком 8:1.

Тепер же українцям довелося зіграти з командою Університету Тулузи, яка у груповому етапі фінішувала на другому місці у групі «А» після Сплітського Університету, а у чвертьфіналі здолала представників Азербайджанської Державної Академії фізичного виховання та спорту з рахунком 5:4. Наставник івано-франківців Юрій Іванишин після перемоги своїх підопічних над командою Кавказького Міжнародного Університету залишився переглянути матч за участю потенційних суперників по півфіналу, тому, вочевидь, він свої висновки зробив. Залишалось тільки дізнатись, чи допоможе та інформація, яку отримав «коуч» українців, пробитися їм до фіналу.

Варто нагадати, що у цій грі не міг допомогти своїй команді Станіслав Лейб’юк, який к матчі з Кавказьким Міжнародним Університетом отримав пряму червону картку. Тому, можна було очікувати, що у другій четвірці замість Лейб’юка з’явиться Запорожан, чий реалізований післяматчевий пенальті вивів ІФФКФВ до півфіналу. Окрім того, за відсутності Микитюка, вочевидь, потрібно вже звикати до присутності у стартовій четвірці Скіцка.

Вже на перших хвилинах українці мали забивати, проте Масевич, замість того, щоб спробувати забити самотужки, чомусь віддав пас Дичуку. Французи відповіли двома випадами, один з них став гольовим. Однак, команда з Тулузи недовго раділа. За кілька миттєвостей українці змогли відповісти своїм голом, коли Дичук віддав м’яч під удар Шведу, а той пробив низом. Такий гольовий обмін гарантував подальшу інтригу, але підопічні Юрія Іванишина та Івана Данилишина заволоділи ініціативою та намагались не пускати своїх візаві до воріт Гуйвана. Окрім того, українці використовували тактику високого пресингу, і французам було не зовсім зручно переходити до атак. Трохи хгодом активність вже другої четвірки призвела до того, що Британ на 7-й хвилині вивів команду з Івано-Франківська вперед. Після цього прикарпатці почали ще більше тиснути на ворота Вінсбака. За такої ситуації на майданчику у французів практично нічого не виходило з переходом до атаки. Лише на 10-й хвилині їм вдалося потурбувати Гуйвана, проте воротар української команди записав «сейв» на свій рахунок. В інших епізодах українська команда, знову ж таки, за рахунок високого пресингу, зводила небезпеку біля своїх до мінісмуму. До того ж, «червоно-чорні» могли ще і забити – Масевич створив собі момент, але в останній момент один з гравців команди з Тулузи вибив м’яч з воріт. Але на цьому тиск на ворота французів не припинявся, і їх опонентам доводилося часто відбиватися.

Французи намагалися зустрічати своїх візаві біля центрального кола, проте це далеко не завжди допомагало стримувати атаки українців, особливо коли їм вдавалося грати через «стовпа». А якщо підопічні Юрія Іванишина та Івана Данилишина втрачали м’яч, то одразу вступали у боротьбу за його повернення собі. І треба сказати, що французи, які за антропометричними даними мали перевагу, далеко не завжди цю боротьбу вигравали.

А на 19-й хвилині українці заробили штрафний, і Юрій Іванишин одразу взяв тайм-аут, після якого на майданчик вийшли Масевич та Швед. І саме ці двоє гравців розіграли штрафний з потрібним результатом: Масевич віддав на Шведа, який оформив дубль. Так рахунок став 3:1. Щоправда, французи могли залишити останнє слово в першому таймі за собою, проте Гуйван впорався з ударом Рейно зі штрафного.

Також читайте:   FAVBET Кубок України. Фінал. «Продексім» – «ХІТ» – 5:1

Перше слово у другому таймі було за українцями: Дичук створив момент для Шведа, проте 3-й номер івано-франківців не зміг забити «гол з роздягальні». Трохи пізніше Швед мав ще один момент, але підіграв собі рукою. У відповідь французи скоротили відставання до мінімуму завдяки голу Анаса Буіта. Цей гол додав інтриги поєдинку. Французи відчули, що можуть зрівняти рахунок, і це ледь не зробив Міруз, проте Гуйван виручив. Практично одразу івано-франківська команда спробувала відповісти своїми атаками. Перша четвірка «червоно-чорних» дуже потужно працювала на атаку, але четвертий м’яч у ворота Вінсбака не летів. Друга ж четвірка продовжила методично розхитувати захист французів. Однак, разом з тим, одна з помилок при розіграші атаки ледь не призвела до результативної контратаки, проте Гуйван у цьому епізоді був знову на висоті. Тим не менш, проблем в обороні від цього менше не стало. Особливо це стосується епізодів боротьби зі «стовпом» французької команди Люком, який створював небезпеку біля українських воріт. І саме завдяки його діям французи у деяких епізодах намагались підтискати українців до власних воріт. До того ж, після екватору другого тайму в української команди трохи збільшився відсоток помилок. Однак, це компенсувала контратака, яку організував Швед, а завершим точним ударом Ткачук. Таким чином, рахунок став 4:2 на користь української команди, якій тепер стало трохи легше дихати.

Звісно, за таких обставин французам потрібно було розкриватися. Тим більше, з плином часу шанси на порятунок для команди з Тулузи танули, немов лід. Було би логічно, якби вони після взятого тайм-ауту перейшли на гру вп’ятьох. Однак, по-перше – вони одразу не перейшли на чужу половину, а по-друге – цього не дозволяли зробити українські футзалісти. Зрештою, на 37-й хвилині французи таки перейшли на гру вп’ятьох, проте зламати український захист. Більше того – на 38-й хвилині Анас Буіта сфолив у власному штрафному майданчику проти Шведа, не давши йому забити у порожні ворота. Результат – червона картка для француза та реалізований Шведом пенальті.

По суті, цей гол вже знімав питання щодо фіналіста від цієї пари. Однак, залишалося ще трохи зіграти. Тим більше, Дичук ще мав момент для взяття воріт. Однак, навіть цей нереалізований момент вже нічого не змінив. Івано-Франківськ – у фіналі.

Університет Тулузи (Франція) – ІФФКФВ (Україна) – 2:5

Голи: Фопен (3), Люк (23) – Швед (3, 19, 38 – з 6-метрового), Британ (7), Ткачук (31)
Університет Тулузи: Вінсбак – Люк, А. Буіта, Фопен, Рейно – Міруз, Нахум, Брюн,
ІФФКФВ: Гуйван (Хомяк, 39) – Скіцко, Масевич, Швед, Дичук – Ткачук, Британ, Баланик, Запорожан – Федик, Дроздов
Попередження: Скіцко (26), Британ (29)
Вилучення: Анас Буіта (38)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*