Фільм «Планета Ка-Пекс» - Блог про Львів

Фільм «Планета Ка-Пекс»

Планета Ка-Пекс

Нічого подібного до мене раніше бачити не доводилося. Цей фільм не вкладається в жодну із категорій, на які я поділяю фільми… Можу лише сказати, що це справді сильне кіно.

Центральний персонаж – якийсь Прот – стверджує, що він прилетів із далекої планети Ка-Пекс із сузір’я Ліри за 1000 світлових років від Землі, через що і потрапляє до психіатричної лікарні.

Історія хоч і протікає спокійно та неквапливо, втім не дає відірватися ні на секунду, бо, трясьця, дуже цікаво дізнатися, ким же є насправді той загадковий Прот. Причому все знято та збито дуже органічно. Якісна музика, часом просто чудові операторські плани і, само собою зрозуміло, невимовна гра головного актора: обличчя, застигле в напівусмішці, позбавлена яскравих емоцій мова, кумедна хода… Яскравий і цілісний образ загадкової людини, чи то інопланетянина.

Також читайте:   "Дзідзьо. Перший раз"

Планета Ка-Пекс

Для мене цей фільм – один суцільний клубок питань, деякі з яких так і не знайшли своєї відповіді. Блискучий синтез фантастики, психологічної драми та містики, що виглядає свіжо та цікаво. Я люблю фільми, які залишають після себе післясмак у вигляді питань, що застрягають у голові міцно і надовго і змушують маленькі сірі клітини працювати. І “Планета Ка-Пекс” – безперечно один із таких.

Трейлер не публікую, бо українською не знайшов. А от сам фільм є в українському перекладі.

Резюме: цікаво, загадково, однозначно варто перегляду.

Особиста оцінка: 9 з 10.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*