Що можна приготувати із баклажанів: ТОП-5 рецептів - Блог про Львів

Що можна приготувати із баклажанів: ТОП-5 рецептів

Баклажани

Баклажани – це універсальний овоч, з якого можна приготувати чимало смачних страв. Це і закуски, і основні страви, кожна з яких має інший смак. Отже, я пропоную вам ТОП-5 моїх рецептів, які допоможуть вам насолодитися смачними баклажановими стравами.

1. Баклажани по-карпатськи

Для приготування баклажанів по-карпатськи вам знадобиться баклажан, цибуля, морква, сметана, сіль, перець і олія. Спочатку баклажани наріжте на кружечки, обсмажте з обох боків на розігрітій олії. Далі цибулю і моркву поріжте і обсмажте до золотистого кольору, додайте сметану, сіль і перець за смаком. Насамкінець додайте баклажани і готуйте протягом 10-15 хвилин. Подаються баклажани по-карпатськи гарячими із гарніром або і без нього, обов’язково з великою кількістю кропу чи кінзи.

2. Баклажани фаршировані

Цей рецепт є класичним і дуже популярним. Для його приготування потрібно баклажани, м’ясний фарш, цибуля, круглий рис, твердий сир, сіль, перець і олія. Рис заздалегідь запарте окропом мінімум на 30 хвилин. За цей час баклажани треба розрізати навпіл і видалити середину. Потім подрібніть цибулю і обсмажте до золотистого кольору, додайте фарш і рис, обсмажте до готовності фаршу, додайте сіль, перець і натертий сир. Цю суміш треба накласти в баклажани і запекти в духовці протягом 30-40 хвилин. Подаються фаршировані баклажани гарячими із свіжими овочами або салатом. Кількість інгредієнтів залежить від ваших вподобань.

3. Баклажани гриль

Для приготування баклажанів гриль використовують власне баклажани, олію, сіль, перець і приправи за смаком. Спочатку баклажани треба нарізати на тонкі кружечки і обсмажити на розігрітій решітці гриля. Потім полити олією, посолити, поперчити і присипати приправами. Готуйте баклажани на грилі протягом 5-7 хвилин з обох боків. Подаються баклажани гриль гарячими із соусом або як самостійна страва.

Також читайте:   Коли перець стає стаканчиком

4. Баклажани запечені з м’ясом

Цей рецепт поєднує баклажани з м’ясом і сиром. Готується страва з баклажанів, м’яса (може бути свинина або курка), цибулі, томатної пасти, твердого сиру, солі, перцю і олії. Спочатку баклажани треба нарізати на тонкі пластини і обсмажити на розігрітій олії, відкласти на паперову серветку. Далі цибулю треба порізати і обсмажити до золотистого кольору, додати нарізане дрібними шматками м’ясо і тушкувати до готовності. В кінці додайте томатну пасту, сіль і перець за смаком. Шматки баклажанів у формі для запікання перекладайте стушкованим м’ясом. Запікайте баклажани з м’ясом в духовці протягом 20-30 хвилин. Насамкінець притрусіть натертим твердим сиром.

5. Баклажани у сметанному соусі

Для приготування візьміть баклажан, цибулю, сметану, сіль, перець та олію. Спочатку баклажани треба нарізати на кружечки і обсмажити на розігрітій олії. Цибулю подрібнити і обсмажити до золотистого кольору, опісля додати сметану, сіль і перець за смаком. Баклажани закиньте у соус і готуйте протягом 10-15 хвилин. Готову страву притрусіть зеленню.

Спробуйте кожен із цих рецептів і насолоджуйтеся неперевершеним смаком баклажанів у різних варіаціях. Хай вам смакує!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*