VBET Суперкубок України. «ХІТ» – «Кардинал-Рівне» – 2:0 - Блог про Львів

VBET Суперкубок України. «ХІТ» – «Кардинал-Рівне» – 2:0

ХІТ - володар СуперКубка

Мабуть, цей матч за VBET Суперкубок України точно увійде в історію. Однак, на жаль, за одним негативним моментом. А саме – за кількістю повітряних тривог як до, так і під час поєдинку. Судіть самі. Спочатку повітряна тривога була перед стартом поєдинку, в результаті початок гри був відкладений на 17.30. А вже під час передматчевого представлення команд сирена про повітряну загрозу почала лунати знову. І через це стартовий свисток гри знову був відкладений. А третя повітряна тривога почала лунати вже тоді, коли перший тайм перетнув свій екватор (на той момент йшла орієнтовно 13-та хвилина гри. – А. Т.). І, забігаючи наперед, варто сказати, що саме третя повітряна тривога десь вплинула на результат гри…

Але спочатку все початися зі штрафного удару у виконанні Басича, який заблокував Сірий. На це «ХІТ» теж відповів своїм моментом, який був трохи гострішим. Після такої миттєвої розвідки боєм поступово ініціатива почала переходити до рівнян. Яскраве тому підтвердження – два моменти від Максима Малиновського. «Кардинал» реально був близьким до того, щоб відкрити рахунок, але підопічним Олександра Бондаря, які й після згаданих моментів Малиновського-старшого мали свої нагоди, не могли змусити Сухова капітулювати. «Хіт» намагався заспокоїти пил своїх візаві з Рівного завдяки грі залученню Сухова в якості п’ятого польового гравця. І завдяки цьому підопічним Олега Лук’яненка дійсно вдавалося схиляти гру на свій бік. Але при цьому більше небезпечних моментів у киян було саме при грі у рівних складах. А вже після того, як закінчилась третя повітряна тривога, про що згадувалося вище, «ХІТ» перехопив ініціативу та почав активно насідати на ворота Бакінського. Однак, воротареві рівненської команди потрібно віддати належне. Він своїми діями неодноразово змушував чемпіонів України хапатися за голови. Щоправда, в одному з епізодів Бакінський зазнав ушкодження, але, незважаючи на це, продовжував захищати ворота своєї команди (щоправда, у другому таймі Бакінський на кілька миттєвостей таки помінявся з Дяченком. – А. Т.). Але факт залишається фактом: завдяки «сейвам» Бакінського «Кардинал-Рівне» не пропустив у другій половині першого тайму.

Але пропустили «кардинали» на початку другої 20-хвилинки. Новачок «Кардинала» Вдадислав Сорокін обрізався при передачі, чим і скористався Чернявський, який втік на побачення з Бакінським, незважаючи на спротив від Кравчука. І як не намагався Кравчук завадити Чернявському, та все-таки гравець «ХІТа» зміг пробити у дальній кут воріт Бакінського, після чого рахунок став 1:0 на користь киян. Рівнянам не вдалося швидко відповісти голом, і це було на руку «кабельникам». Варто сказати, що підопічні Олександра Бондаря протягом більшої частини другого тайму грали не так гостро, як це було у першому таймі. Так, було у «кардиналів» кілька моментів, але їх можна перелічити на пальцях однієї руки. В цілому ж, гра проходила переважно під контролем «ХІТа», який подекуди чергував Бакінського, але воротар команди з Рівного не давав столичним футзалістам збільшити рахунок.

Також читайте:   Євро-2023 (U-19). Група «В». Україна (U-19) – Фінляндія (U-19) – 7:4

Лише незадовго до кінця гри Олександр Бондар почав переходити до гри з п’ятим польовим гравцем. Є всі підстави вважати, що якби тренер рівнян почав грати у форматі «5х4», то у «Кардинала» було би більше часу на порітунок. Тим не менш, саме під час розіграшу «штучної» більшості рівняни ледь не зрівняли рахунок. Спочатку непогана нагода була у Горпинича, який фактично вийшов на оперативний простір, але не ризикнув пробити з гострого кута, проте спробував зробити загострюючу передачу на дальню стійку, з якою впорався Сухов. А незадовго до кінця зустрічі хороший момент мав Кравчук, але замість того, щоб пробити з гострого кута, чомусь вирішив віддати пас. За це і Кравчук, і «Кардинал-Рівне» отримали покарання у вигляді голу. Сухов завантажив м’яч на голову Абакшину, а той у дотик пробив по воротах Бакінського, скориставшись тим, що воротар рівнян обрав неправильну позицію. І саме цей гол став переможним для «ХІТа».

Таким чином, «ХІТ» здобув другий у своїй історії Суперкубок України. І, що саме цікаве, вдруге команда Олега Лук’яненка перемогла у матчі за Суперкубок України, який проходив у Київській області. У 2017 році «кабельники» перемогли у Броварах, а тепер – у Бучі.

«ХІТ» (Київ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 2:0
Голи: Чернявський (21), Абакшин (40)
«ХІТ»: Сухов – Мельник, Чернявський, Сірий, Жук – Журба, Шеремета, Педяш, Абакшин – Поночовний, Ліфер
«Кардинал-Рівне»: Бакінський (Дяченко, 29; Бакінський, 30) – Кручок, Басич, Ланко, Горпинич – Скибчик, Кравчук, В. Сорокін, М. Малиновський – О. Бондар
Попередження: Поночовний (22)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*