Виставка невідомих монстрів у Стрийському парку - Блог про Львів

Виставка невідомих монстрів у Стрийському парку

Монстриня

Цього року Львів обговорюють часто. Хоча, точніше було би сказати не Львів, а події, які відбуваються в ньому. І мова тут не лише в ракетних обстрілах, які робить клята русня, а для прикладу в культурних справах.

Ось і вчора інтернет-простір буквально таки «вибухнув» новиною, що у Стрийському парку монтують невідомі скульптури. Депутатка однієї з партій назвала їх навіть «совєцким смітттям» і «монстрами».

Цікаво, що ж воно таке взагалі там наставили і як по-справжньому на це реагують люди. Автор цих рядків вирішив перевірити це особисто.

Про те, що в одному з найкращих парків міста Лева почали ставити «монстрів» дізнався з інтернету. У «павутині» навіть знайшов інфу ніби то що відкриття виставки заплановане на 18 серпня. Але, Воробус був би не Воробус якби не навідався у парк раніше.

Що ж, заїжджаю у Стрийський і починаю лише здогадуватися про місце розташування «монстрів». Спершу була думка про територію біля кінотеатру «Львів», але чомусь інтуїція порадила розпочати подорож чи правильніше це назвати квестом від лебедів. Вітаюся з «пернатими», минаю їх і буквально таки зразу ліворуч зауважую скульптуру голої , грубої тітки. Буквально кілька метрів вверх і товста «красуня» переді мною. Особливого ажіотажу серед людей не бачу. Вони собі проходять, дехто робить фото і йде далі.

Невідоме з членом

Ок, одну скульптуру знайшли, а де ж решта? А виявляється тут таки дійсно цілий квест. Загалом 8 скульптур розкидані по всій території парку і це так званий маршрут «монстрів». Буквально за декілька метрів попереду зауважую ще одну невідому скульптуру, а вже внизу біля алеї «голову». Тут вже вдається поспілкуватися з іншими людьми. Виявляється дівчина з хлопцем вирішили прогулятися і за одне знайти всі скульптури. Ось такі тепер сучасні здибанки.

Також читайте:   Ім'я Богдан

Голова

Проходимо далі в напрямку якраз колишнього кінотеатру «Львів» й надибуємо інші скульптури. Це знову ж таки «голова», якась скульптура без голови, але з «членом» і низка інших. Ще декілька хвилин і мене зупиняє група жіночок із наступним запитанням, цитую: «а чи бува ви не бачили скульптуру голої, товстої тітки, а як вона мені? ».
Люб’язно показую їм маршрут. Цікаво для чого жіночкам «монстриня».

Для чого ж встановили ці скульптури у парку?

«Скульптурний маршрут» у Стрийському парку сформований з колекції скульптур мистецького об’єднання «ЧервонеЧорне», яке організовує Канівський скульптурний симпозіум. Скульптури об’єднує матеріал – це сірий граніт з українських кар’єрів. Деякі твори є абстрактним символом, деякі продовжують тему класичного мистецтва, але новою сучасною мовою. Загалом в парку є вісім скульптур, які стоятимуть там до листопада 2024 року», – розповіли у пресслужбі міської ради.

Ось такі справи. Тому, до монстрів звикаємо.

P.S. Глянувши на цю товсту жіночку зрозумів, що багато їсти не треба й обов’язково потрібно займатися собою.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*