Доцільність використання радіаторів зі сталі для опалення приватного будинку - Блог про Львів

Доцільність використання радіаторів зі сталі для опалення приватного будинку

радіатор

Ще десять років тому в вітчизняних домах та квартирах були встановлені переважно чавунні батареї для опалення приміщення. С практичної точки зору вони мають свої беззаперечні переваги, в тому числі широкий внутрішній переріз, високий показник стійкості до корозії та теплової інертності та ін. Але разом з тим вони характеризуються рядом недоліків, які роблять їх використання малоефективним, в тому числі необхідність великої кількості теплоносія, підвищений рівень навантаження на насос.

На сьогодні власники квартир і будинків віддають перевагу батареям, виготовленим зі сталі, оскільки цей матеріал є надійним, універсальним і відносно недорогим як в процесі виробництва, так і на кінцевому збуті. Стальні моделі характеризуються рядом переваг, але вони не позбавлені і недоліків. Розглянемо їх більш детально.

Плюси стальних радіаторів

  1. Доступність для широкого кола користувачів. Економічно вигідна технологія виготовлення таких пристроїв для опалювання приміщень зробила їх широко доступними. На ринку сьогодні можна знайти різноманітні моделі під конкретні задачі. Наприклад, радіатори опалення 22 тип, представлені за посиланням https://skvagina.com.ua/ua/otoplenie/radiatory/radiatory-stalnye/tip-radiatora_22/, відрізняються простотою монтажу, наявністю конвекторів для більш ефективної передачі теплової енергії, високим рівнем економічності та ін.
  2. Фінансова доступність. Завдяки великій кількості різноманітних моделей приладів обігріву, можна знайти й різні ціни, які влаштують власників будинків і квартир. Це ще одна з причин, чому саме стальні радіатори завоювали високий рівень популярності.
  3. Високий коефіцієнт провідності. Даний показник характеризує ефективність віддачі тепла від теплоносія в навколишній простір. Тобто радіатори, виготовлені зі сталі, ефективно проводять тепло, що дозволяє достатньо швидко отопити кімнату.

Недоліки батарей зі сталі

  1. Чутливість до корозії. При неякісному фарбуванні і при недотриманні правил і рекомендацій по експлуатації на приладах опалення можуть з’являтися корозійні елементи, що надалі може призвести до протікання і необхідності заміни радіатора.
  2. Слабка стійкість до гідроударів. Цей недолік не стосується власного опалення, а стосується лише централізованої схеми опалення. Щоб уникнути негативних наслідків частих гідроударів рекомендується додатково встановити редуктор тиску, що забезпечить тривалий термін служби батарей.
Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*