Олександр Волинець: «Наступного року розглянемо варіант проведення AGROMAT CUP в іншому місті» - Блог про Львів

Олександр Волинець: «Наступного року розглянемо варіант проведення AGROMAT CUP в іншому місті»

Волинець

«AGROMAT CUP 2023» – вже історія. Турнір, який після річної паузи знову відновили, визначив чемпіонів та призерів у двох дивізіонах. Приємно, що одним із тріумфаторів став і футзальний клуб «Галицька здоба».

Про підсумки турніру, плани на майбутнє, а також про гру «пекарів» ми поспілкувалися з одним із організаторів Олександром
Волинцем.

❓Олександре, завершився сьомий за ліком «AGROMAT CUP 2023». Перше питання, чи все вдалося втілити в життя що планувалося? Над чим ще треба працювати?

✅Хочу розпочати зі слів подяки нашим ЗСУ та всім людям, які працюють на перемогу нашої країни. Завдяки всім їм, всім нам, маємо можливість проводити турніри та грати у футзал! Турнір не міг обійтися без збору на потреби одного з підрозділів. Вважаю, що кожна така подія повинна виконувати місію збору коштів на різні потреби, яких більш ніж достатньо!
Щодо турніру, то він відбувся лише наполовину від того, як планувалось. Кубок «Gold» пройшов, як було заплановано. А ось Кубок «Silver» планувався, як «заруба» для шести рівних команд, а по-факту фіналісти були відомі ще після першого туру. Прикро, що розчарували саме місцеві команди, адже їм простіше за всіх було підготуватись (нікуди не треба було їхати, витрачати кошти на готель і т.д.). Не всі запрошені команди змогли взяти участь з різних причин, що і стало основним фактором конкурентоспроможності турніру!

❓Ще перед початком турніру команди були розділені на два дивізіони: «Gold» і «Silver». Чому саме за таким принципом вирішили ділити команди?

✅ Ідея проведення 2-х паралельних турнірів виникла тоді, коли отримали згоду на участь від екстралігових «Урагану» та «Кардиналу». Розуміли, що під час сезону грати по декілька матчів на день та ще і кілька днів поспіль ці команди не будуть, тому у кубку «Gold» був саме такий стислий формат з двох півфіналів, матчу за третє місце та фіналу. Кубок «Silver» був необхідним, так як ми підтримуємо команду «АГРОМАТ» (Луцьк), яка звичайно ж повинна була брати участь у турнірі, що проходить у їх рідному місті. Крім того, попередньо складений список учасників був дійсно дуже цікавим і надихав провести такий чудовий турнір! Команди не ділили ні за яким принципом – хотіли своєю основною командою зіграти саме проти екстралігових колективів. Запрошували ще «Енергію», яка відмовила, тому її замінив місцевий клуб «Любарт». Хоча, спершу «Любарт» також запрошували у кубок «Silver».

❓У турнірі взяло участь 8 команд, чи плануєте вже наступного року збільшити кількість учасників?

Також читайте:   Футзал. Друга ліга аматорів. "Нові Імена" втрачають перемогу у матчі з "Львівськими Резервами"

✅ Щодо кількості команд учасників – за два дні на одному майданчику можна провести турнір не більше, ніж для 8 команд, якщо мова йде про один загальний кубок. Наступного року проведемо або так само два паралельні турніри, або ж один загальний, тільки тривалістю у 3 дні.

❓У Луцьку є проблема зі залами, як у майбутньому буде вирішуватися ця проблема?

✅ Відсутність залів у Луцьку – проблема не одного дня і навряд чи вирішиться вона у найближчому майбутньому. Особисто мені дуже сподобався зал ОДЮСШ! Єдина проблема, не вистачає хоча б по одного метру в ширину з кожного боку.
На наступний рік розглянемо варіант проведення «AGROMAT CUP» у іншому місті. Така ідея обговорювалась ще навіть у 2021 році, щоб розширити географію турніру та запросити команди з більшої кількості регіонів. Цього року у пріоритеті знову був саме Луцьк, так як незабаром планується відкриття магазину «АГРОМАТ» саме у цьому місті. Але, терміни дещо зміщуються.
До слова, компанія «АГРОМАТ» має магазини у Львові, Івано-Франківську і у Рівному. Тому, не бачу причини не провести «AGROMAT CUP 2024» в одному з цих чудових міст.

❓Декілька слів про нашу команду? Що чули колись за неї?

✅ Команда «Галицька здоба» нам дуже добре вже знайома, так як у 2020 та у 2021 роках саме вона перемагала «Агромат» (Київ) у фіналі даного турніру. Склад команди завжди виглядав солідно, тому я був впевнений, що такий амбітний колектив привезе гарних гравців і спробує знову виграти наш турнір! Коли запрошуєш на турнір команди з різних регіонів, то всі питають: «хто ще буде?». ФК «Галицька здоба» – це така-собі «якірна» команда турнірів «AGROMAT CUP», яка підвищує бажання взяти участь у інших команд. Повірте, якби запрошення підтвердили всі, кого ми хотіли побачити, то турнір «Silver», можливо, став би не мене захоплюючим, ніж турнір «Gold».

❓Насамкінець ваша п’ятірка гравців, за підсуками Агромат кап 2023 та побажання всім любителям футзалу.

✅ Відносно п’ятірки кращих гравців можу відмітити справедливість нагородження Романа Москалика нагородою «Кращого гравця». Назарій Данів взагалі за об’єктивним показником виборов свою нагороду «Кращого бомбардира». Ситуативно чимало гравців демонстрували якісну гру та цікаві рішення. У кожній команді були свої лідери.
Сподіваюсь, що всі учасники отримали задоволення від участі у турнірі та маю надію у майбутньому вони ще не раз приймуть запрошення взяти участь у нашому турнірі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*