Віри, Надії, Любові – 17 вересня, ну не кругле число, не 30, але теж гарна цифра! - Блог про Львів

Віри, Надії, Любові – 17 вересня, ну не кругле число, не 30, але теж гарна цифра!

По-новому

За останні місяці, відколи ми знаємо, що календар переведено, не раз доводилося чути: “Мій Микола казав, що скільки буде жити, буде іменини 19 відзначати”. Причому Микола – українець, львів’янин, воює на війні, зараз на нулі.

Та, Микола! Не будь такий категоричний, що ти не хочеш на 2 тижні швидше тих мандаринок з шкарпетками під подушкою знайти? Мої діти вже готові на Миколая 6 числа і на коляду – 24 грудня. Подарунки і наколядовані гроші на 2 тижні швидше.
Для мене теж не просто оце вираховувати, скільки свят ми пропустимо і забудемо, доки не звикнемо, але мусимо перейти на календар цивілізованого світу.

Я собі то трохи полегшила. Наприклад, 30 вересня у мене весілля було. І щороку приймаючи вітання я ще мусила тримати в голові, що мене теж вітає іменинниця – і віддавати частинку свого святкування їй, бо це і її день.

Отже, я залишаю собі 30 вересня святом – бо це мій з Масею день.
Або мій день народження – 4 грудня – Введенія. Кажуть, що першим в цей день має чоловік заходити і як поведешся – так будеш себе весь рік вести.

Пригадую, скільки разів коліжанки топталися під дверима з подарунками і казали: “та не можемо ми зайти, бо в тебе ще мужика не було”. Плюс випиваючи і гуляючи щороку 4 грудня – мені доводилось весь рік тусити!)

Також читайте:   Скільки буде державних вихідних у 2016 році

Тепер 4 грудня можете сміло заходити , не чекаючи чоловіка. А Введеніє проведемо так, як хочеться, щоб рік минув – йога, кава, прогулянка, спа, книжка тощо.

Чи Миколая. Я народила Андрійчика 16 грудня, а 19 мене виписали з пологового – тепер це буде день знайомства старших двох і Третім номером. Тобто свято я собі залишу, а подарунки під подушкою будемо чекати в ніч на 6.

А як пощастило Василям – на їх іменини буде вихідний. І вже не будемо шукати де похмелитися після нового року – а підемо до Василів. А 14 січня залишимо собі як старий новий рік, точно якісь гарні спогади з цього дня є – ми з Максом їхали вранці в переповненій електричці в Славське, щоб помандрувати на снігоходах у бік Закарпаття. Тож оголошую для себе 14 січня – днем гір і катання по снігу!

Цей список кожен може продовжити для себе, давайте відмовимося від подвійних стандартів: я українець і патріот, але дату іменин не зміню…

Автор статті: Yuliana.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*