Євро-2023 (U-19). Півфінал. Україна (U-19) – Іспанія (U-19) – 2:3 - Блог про Львів

Євро-2023 (U-19). Півфінал. Україна (U-19) – Іспанія (U-19) – 2:3

За крок до фіналу

На півфінальний поєдинок проти збірної Іспанії українці виходили, знаючи про те, що першим фіналістом стала збірна Португалії. При цьому, треба віддати належне словенській команді, яка гідно боролася, проте пропустила вирішальний гол на передостанній хвилині основного часу за рахунку 2:2. Таким чином, у фіналі вже ніяк не могло бути двох команд з групи «В». Однак, у силах українських футзалістів було завадити планам іспанців вийти до фіналу втретє поспіль та перетворити його на протистояння двох найкращих команд групи «А».

Головний тренер збірної України Ігор Москвичов вирішив нічого не змінювати як в обох четвірках, так і на воротарській позиції. Своє рішення наставник українців пояснив просто: «Переможний склад не міняють». А ось у стартовій четвірці збірної Іспанії сталися дві зміни. Замість Гонсало Санта Круза та Віктора Рамоса з’явились Пол Кано та Рохер Панедес. Відповідно, без змін залишились позиції лідерів «Червоної фурії» – Хуана Морено та Адріана Тапіаса.

Було очікувано, що іспанці одразу візьмуть м’яч під свій контроль. І вже на початку 2-ї хвилини Хуан Морено міг забивати Хуан Морено, проте, його удар парирував Дяченко. Однак, за кілька миттєвостей Тапіас скористався тим, що друга четвірка української команди тільки увійшла у гру і так само пробив з дальньої відстані. Цього разу Дяченко не зміг врятувати. А ще за хвилину Рохер Панедес подвоїв перевагу іспанської команди, іІгор Москвичов був змушений брати тайм-аут. Після нього перша четвірка вийшла виправляти становище, і на 4-й хвилині після розіграшу ауту ледь не забив Малиновський. Незважаючи на те, що момент не був реалізований, він дозволив українській команді трохи посміливішати в атаці та створити ще кілька моментів (зусиллями вже другої четвірки), але вони завершились лише кутовими, які, щоправда, не призвели до серйозної небезпеки біля воріт Пау Лопеса. Однак, у цілому перша половина першого тайму проходила під контролем збірної Іспанії.

Українці намагались вирівняти гру за рахунок активних дій першої четвірки. Зокрема, партнери по стартовому квартету двічі виводили на ударну позицію Рибіцького, проте його удари були два рази заблоковані. У той же час іспанці кілька разів застосовували високий пресинг, що ледь не призвело до помилок Дяченка. Однак, воротар збірної України все-таки зміг зробити так, щоб не припуститися результативної похибки. А на 13-й хвилині вже іспанський колега Дяченка по воротарському цеху, Пау Лопес, був змушений вступати у гру після дальнього удару Рибіцького, який, мабуть, був найбільш активним гравцем у складі збірної України. Якщо ж казати про іспанську збірну, то у «селесьон» у ці хвилини найбільш активним футзалістом був Санта Круз, який постійно намагався протаранити українську оборону за рахунок своїх габаритів.

На 16-й хвилині Сніцаренку вдалося вийти на побачення з Пау Лопесом, проте переграти голкіпера «Червоної фурії» український «стовп» не зміг. Але на 17-й хвилині розіграш кутового від українців призвів до голу Рибіцького, якого іспанці забули на дальній стійці. Таким чином, Рибіцький зрівнявся за кількістю забитих голів з Максимом Малиновським. Підопічні Альберта Канільяса одразу ледь не забили у відповідь, проте стійка та гра Дяченка не дали піренейцям цього зробити. Тим не менш, вони пришвидшили темп гри, за рахунок чого намагалися знайти шпарини у захисті українців. Але замість цього ледь не отримали ще один гол у свої ворота, проте Пау Лопес впорався з ударом Федика. Ще в одному епізоді Скибчик не зміг переправити м’яч у ворота іспанців після розіграшу ауту. Під кінець першої 20-хвилинки українці спробували притиснути своїх візаві, але забити «гол у роздягальню їм так і не вдалося.

Також читайте:   Чемпіонат Іспанії: результати матчів 14 туру + ВІДЕО

На початку другої 20-хвилинки українці спробували заволодіти ініціативою. Проте, ці спроби не призвели до швидкого голу ці спроби не призвели. Два рази намагався вийти на побачення з Пау Лопесом Сніцаренко. Але тільки з третьої спроби Денисові вдалося вийти на ударну позицію. Гравець «SkyUp Futsal» вирішив одразу пробити з дальньої відстані, і не прогадав – рахунок став 2:2. Такого розвитку подій чинні чемпіони Європи навряд чи очікували, але разом з тим їм вдалося дуже швидко відігратися – Віктор Рамос забив після розіграшу кутового. За кілька хвилин піренейці ледь не збільшили свою перевагу до двох голів, проте удар Мігеля Вісенте прийняла на себе хрестовина. Ближче до екватору другого тайму перша четвірка «синьо-жовтих» спробувала знову знайти слабкі місця у захисті іспанців, проте зробити це підопічним Ігоря Москвичова не вдалося.

Початок другої половини другого тайму міг стати результативним для збірної України. Дяченко розпочав класну атаку, яку мав би замкнути Сніцаренко, проте переправити м’яч у ворота Пау Лопеса після передачі Ткаченка він не зміг. Поступово гра почала переходити у свій ендшпіль. І головне питання цих хвилин було таким: чи зможе збірна України зрівняти рахунок? На руку українцям було те, що іспанці отримали два не обов’язкових фоли, але при цьому ситуація щодо командних порушень правил була не критичною. Однак, разом з тим, «синьо-жовтим» не вдалося скористатися цими фолами на свою користь. У свою чергу, іспанці мали два непоганих моменти, проте вдало на виходах грав Дяченко.

На 38-й хвилині українці почали грати вп’ятьох. Пам’ятаючи про те, як іспанці погано захищалися проти п’ятого гравця у матчі з Хорватією, це був шанс на те, щоб зробити рахунок рівним. За 24 секунди до кінця другого тайму непоганий удар був у Скибчика, але Пау Лопес його відбив. І це, як виявилось, була остання нагода українців врятувати гру.

Україна (U-19) – Іспанія (U-19) – 2:3
Голи: Рибіцький (17), Сніцаренко (24) – Тапіас (2), Рохер Панедес (3), Віктор Рамос (25)
Україна (U-19): Дяченко – Федик, Рибіцький, Скибчик, М. Малиновський – Пелецький, Ткаченко, Єлішев, Сніцаренко – Приходько,
Іспанія (U-19): Пау Лопес, Ніколас – Пол Кано, Рохер Панедес, Хуан Морено, Тапіас – Пол Салас, Рубен Родо, Віктор Рамос, Мігель Вісенте – Хаві Мартінес, Санта Круз
Попередження: Федик (7), Рибіцький (37) – Хаві Мартінес (7)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*