Європейська кваліфікація ЧС-2024. Елітний раунд. Бельгія – Україна – 2:10 - Блог про Львів

Європейська кваліфікація ЧС-2024. Елітний раунд. Бельгія – Україна – 2:10

Україна - Бельгія

Вже на старті гри, а точніше – на 11-й секунді, українцям вдалося відкрити рахунок після того, як Швед з кутового віддав передачу на свого одноклубника по «Урагану» Шотурму, і капітан збірної України не схибив. Зазначимо, що тут не зовсім вдало зіграв голкіпер господарів майданчику Вранкен. Але, забігаючи наперед, скажемо, що це була далеко не остання його помилка.

А поки бельгійці намагались прийти до тями, проте це їм вдалося зробити не одразу, оскільки їх опоненти з України продовжували шукати ключі до воріт Вранкена, щоб подвоїти свою перевагу. Тим не менш, поступово підопічні Каріма Башара почали заходити на половину української команди. Тут своє вагоме слово лідера почав казати Грельйо, який повів команду за собою. Саме він мав непоганий момент для того, щоб забити у ворота Ципуна, проте воротар збірної України не дав можливості посвяткувати лідеру бельгійської збірної. Трохи пізніше був ще один непоганий момент у Ель-Факірі, але теж безрезультатно. Втім, насправді у «червоних дияволів» моментів було все-таки значно менше, ніж в українців, які постійно тримали бельгійську оборону в тонусі.

Щоправда, забили українці лише у середині першого тайму. Це сталося після того, як бельгійські футзалісти привезли собі вільний удар, який і був реалізований «синьо-жовтими» – відзначився Педяш. А ще за кілька миттєвостей розіграш ауту призвів до дебютного голу Назара Шведа у футболці національної збірної України. Так рахунок став 3:0, і Карім Башар був змушений брати тайм-аут. Варто визнати, що ця хвилинна перерва пішла на користь збірній Бельгії, яка змогла відквитати один гол – Ель-Факірі відзначився після пасу Грельйо. Після цього вже Олександр Косенко взяв тайм-аут. І українці прислухались до свого тренера, загравши трохи спокійніше. Чого не можна сказати про бельгійців – їх командний фол призвів до влучного прямого удару від Мельника зі штрафного. Чотири голи українці забили після «стандартів» – блискучий показник.

Але варто віддати належне бельгійцям, які намагались відповідати своїми моментами, після яких українцям доводилося відпрацьовувати у захисті, а подекуди був змушений показувати свою майстерність Ципун. Зрештою, атакувальний пил господарів майданчику застудив Абакшгин, який на 14-й хвилині першого тайму видав сольний прохід до воріт Вранкена та забив п’ятий гол збірної України в цьому поєдинку. А наприкінці першої 20-хвилинки Абакшин вже двічі забив у своєму стилі, замкнувши передачі партнерів по команді – спочатку Мельника, а потім і Зварича. І цей хет-трик Абакшина підсумував першу половину зустрічі – 7:1 на користь українців.

А вже на 23-й хвилині Педяш оформив дубль, завдяки чому він не тільки збільшив перевагу української команди, а і «розмочив» Ідріссі, який поміняв Вранкена по перерві. В принципі, якщо зважувати на результат першого тайму, то можна сказати, що українцям вже можна було грати за рахунком. Однак, підопічні Олександра Косенка не збавляли обертів, надалі шукаючи можливості для того, щоб «розписатися» у воротах збірної Бельгії. І на 26-й хвилині «синьо-жовті» відзначилися знову. Шотурма видав класну передачу на Корсуна, а той скористався помилкою Ідріссі при виході з воріт та зробив рахунок 9:1.

Також читайте:   Флорбол. Щоденник 4-го дня змагань. «Goal Diggers» перемогли на «Ukraine Open 2017» серед жіночих команд

Бельгійці намагалися щось створити біля воріт Савенка, який у другому таймі захищав ворота збірної України, за рахунок гри вп’ятьох. Однак, розіграш «штучної» більшості не приносив дивідендів бельгійцям. Хоча, можливо, вони просто намагалися за рахунок цього не віддавати м’яч своїм візаві з України, аби м’яч не влетів удесяте у ворота господарів майданчику. Одного разу Савенку вдалося проявити себе, коли по його воротах пробивав Дабі-Реда. Але в цілому гра проходила під контролем збірної України. А на 31-й хвилині рахунок міг стати двозначним, проте Абакшину не вдалося забити вчетверте. Тут варто відзначити Ідріссі, який відбив м’яч головою після «черпака» Абакшина. Після цього вже бельгійці мали дві небезпечних нагоди, проте у цих ситуаціях вдало діяв Савенко. Проте, на 36-й хвилині Ель-Факірі таки змусив голкіпера збірної України дістати м’яч з сітки власних воріт.

Після 37-й хвилини до атак збірної Бельгії у якості п’ятого польового вже підключався не Ідріссі, а Грельйо. І ця зміна прийшла на користь «червоним дияволам», які створили кілька небезпечних моментів біля воріт Савенка, проте забити їм не вдалося. Натомість, на передостанній хвилині матчу Фаренюк головою після пасу Савенка забив у ворота Ідріссі, і рахунок у підсумку став 10:2 на користь збірної України. І завдяки цьому голу українська команда перевершила попередній найбільший результат у матчі проти бельгійців. У 2015 році був зафіксований рахунок 9:2, а тепер – 10:2.

Таким чином, завдяки цій перемозі збірна України очолила турнірну таблицю групи «В», випередивши збірну Сербії, яка обіграла поляків з рахунком 2:1, саме завдяки кращій різниці м’ячів. І саме зі збірною Польщі підопічні Олександра Косенка зіграють 20 вересня у номінально домашньому матчі, який проходитиме в угорському Береттьоуйфалу.

Бельгія – Україна – 2:10

Голи: Ель-Факірі (12, 36) – Шотурма (1), Педяш (10, 23), Швед (10), Мельник (13), Абакшин (14, 19, 20), Корсун (26), Фаренюк (10)
Бельгія: Вранкен (Ідріссі, 21) – Ах. Сабабті, Діллієн, Грельйо, Уаді – Ель-Факірі, Аднан, Ламсайя, Дабі-Реда – Аб. Сабабті, Каддурі, Бейль, Вален
Україна: Ципун (Савенко, 21) – Шотурма, Швед, Корсун, Фаренюк – Педяш, Семенченко, Чернявський, Жук – Абакшин, Мельник, Завертаний, Зварич
Попередження: Бейль (32)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*