Ліга чемпіонів. Основний раунд. «ХІТ» – «Аят» – 2:2 + ВІДЕО - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Основний раунд. «ХІТ» – «Аят» – 2:2 + ВІДЕО

ХІТ - в елітному раунді

Враховуючи те, що «ХІТ» вже в принципі виконав свою задачу щодо потрапляння до Елітного раунду Ліги чемпіонів, наставник «кабельників» Олег Лук’яненко вирішив випустити зі стартових хвилин четвірку, яка у поєдинках зі «Спортінгом» та «Олміссумом» була номінально другою. За логікою речей, у такій ситуації міг би вийти у «старті» й Кравець, але «останній рубіж» був відданий Сухову. Тобто, Олег Дмитрович вирішив дати невеличкий відпочинок своїй провідній четвірці. Однак, забігаючи наперед, скажемо, що події матчу складалися так, що відпочивати провідним гравцям «ХІТа» не довелося…

На старті першого тайму у киян був непоганий момент для того, щоб відкрити рахунок, але Педяш не зміг влучити у ворота з перспективної позиції. І цей «дзвінок», який пролунаав для оборони «Аята», був почутий гравцями казахстанської команди. Вони стали діяти більш активно біля воріт Сухова, і в одному з епізодів навіть змогли «пробити» голкіпера «ХІТа». Це сталося після розіграшу кутового та удару з дальньої дистанції від Леандерсона. Однак, перед цим був зафіксований фол проти Абакшина, тому взяття воріт не було зараховано. Тим не менш, в одній з наступних атак «Аят» таки зміг відкрити рахунок – відзначився Абдуманапули, який втілив у гол атаку, що виникла після помилки Журби. Враховуючи те, що у попередніх поєдинках «ХІТ» відігравався, то можна було передбачити, що і тепер «кабельники» зможуть це зробити. Зокрема, своїм партнерам став допомагати Сухов, який підключався до атак у якості п’ятого польового гравця. Однак, часто в діях Сухова вже на чужій половині майданчику був брак, що цілком реально могло призвести до нових проблем. У той же час Олег Лук’яненко почав поступово вводити у бій провідну четвірку, яка змогла трохи загострити гру біля воріт Леандро Гомеса, однак для взяття воріт «Аята» цього було замало. Гравці команди з Рудного «читали» більшість дій своїх опонентів, а також непогано працювали зі «стовпами». А у потрібний момент підопічні Василя Сиоліна змогли організувати контратаку, яка втілилась у «гол у роздягальню» від Козирчікова. Таким чином, за підсумками першого тайму «ХІТ» програвав аутсайдеру групи 1 з рахунком 0:2.

На 23-й хвилині «Аят» міг збільшити перевагу на свою користь, проте Геге не зміг реалізувати вихід віч-на-віч із Суховим. Це був ще один серйозний «дзвінок» для «ХІТа», а також натяк на те, що віцечемпіон Казахстану шукатиме свої шанси саме у контратаках. Українці намагались відповідати на це своїми атакувальними діями, проте у завершальній стадії «кабельникам» не вистачало гостроти. І це було на руку казахстанцям, які були не проти закінчити цей Основний раунд своєю першою та останньою перемогою.

Також читайте:   Чемпіонат світу – 2020. Елітний раунд. Результати матчів третього ігрового дня

Після середини другого тайму «Аят» вже свідомо віддав ініціативу «ХІТу». Але підопічним Олега Лук’яненка не вдавалося скористатися цією «люб’язністю» від опонентів. Не допомагали і чергові підключення Сухова. Зрештою, після взятого на 35-й хвилині тайм-ауту «ХІТ» перейшов на повноцінну гру з п’ятим польовим, але цього разу, на відміну від матчу з «Олміссумом», функції «літаючого воротаря» виконував не Педяш, а Сірий. Однак, і цей варіант гри у форматі «5х4» не допомагав киянам. До того ж, в одному з епізодів Журба привіз для своєї команди п’ятий фол, що аж ніяк не сприяло покращенню ігрової ситуації для чемпіонів України. Все ж таки, на 38-й хвилині у «ХІТа» виникла чудова нагода реалізувати «штучну» більшість, проте не забив Мельник. Але вже у наступному епізоді у ворота «Аята» був призначений пенальті за гру рукою від Лукаса, і Сірий переграв з 6-метрової позначки Умірзакова, який вийшов під цей удар. За 46 секунд до фінальної сирени Сірий міг зробити дубль, але не влучив у ворота з перспективної позиції. Але за 27 секунд до кінця гри «ХІТ» таки реалізував «штучну» більшість після того, як Абакшин знайшов Мельника на дальній стійці. Після цього вже тренерський штаб «Аята» був змушений брати тайм-аут. Після цього віцечемпіони Казахстану спробували піти в атаку та вирвати перемогу, але зробити це їм не дозволив Сухов.

У підсумку – «ХІТ» здобув другу нічию в Основному раунді Кубку УЄФА, і тепер може спокійно готуватися до матчів Елітного раунду Ліги чемпіонів, які проходитимуть з 28 листопада по 3 грудня. Зазначимо, що жеребкування Елітного раунду Ліги чемпіонів відбудеться 2 листопада у штаб-квартирі УЄФА у Ньйоні.

«ХІТ» (Україна) – «Аят» (Казахстан) – 2:2
Голи: Сірий (39 – з 6-метрового) – Абдуманапули (7), Козирчіков (20)
«ХІТ»: Сухов – Журба, Подлюк, Педяш, Абакшин – Сірий, Мельник, Ліфер, Сметаненко – Жук, Чернявський, Поночовний, Шеремета
«Аят»: Гомес, Умірзаков – Геге, Абдуманапули, Леандерсон, Розенскі – Лукас, Леандро, Козирчіков, Риндін

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*