Ліга чемпіонів. Основний раунд. «Олміссум» – «ХІТ» – 1:4 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Основний раунд. «Олміссум» – «ХІТ» – 1:4

Перша перемога

Вже на стартовій хвилині зустрічі «Олміссуму» вдалося вийти вперед завдяки голу Кустури. І цей пропущений гол серйозно підкорегував плани «ХІТа». Більше того – вже станом на п’яту хвилину поєдинку в пасиві «кабельників» було п’ять командних фолів, через що підопічні Олега Лук’яненка були змушені грати обережніше. Разом з тим, кияни намагалися знайти свою гру. Часто до атак чемпіонів України в якості п’ятого гравця підключався Сухов. Щоправда, одне з підключень голкіпера киян ледь не призвело до другого пропущеного голу, проте Секуліч не скористався тим, що ворота української команди були порожні.

Лише після екватору першого тайму «ХІТ» прибрав ініціативу до себе, і це одразу почало виливатися у моменти біля воріт Розги. Зокрема, дуже хорошу нагоду мав Сірий, але не влучив у ворота з перспективної позиції. Трохи пізніше непоганий момент був у Жука, який вицілював у дальній кут воріт. Хоча якщо це була силова передача на дальню стійку, то там теоретично замкнути пас міг Поночовний. Також міг забивати Абакшин, але не зміг влучити у ворота після пасу з ауту, хоча ситуація була ідентична тій, після якої 78-й номер киян забив гол у ворота «Спортінга». Фактично друга половина першого тайму пройшла під знаком атак «ХІТа», однак підопічним Олега Лук’яненка так і не вдалося змусити Розгу капітулювати у першому таймі.

Зі стартом другого тайму «ХІТ» почав тиснути на ворота «Олміссума» та був близьким до того, щоб забити «гол з роздягальні». Зокрема, спочатку Чернявський віддавав передачу на Поночовного, але цей пас був «прочитаний» суперниками. А трохи згодом непоганий момент був у Жука. Також до атак «ХІТа» продовжував підключатися Сухов, і робив він це доволі часто. Взагалі варто сказати, що з початку другого тайму українська команда контролювала гру та тримала високий темп. І за такого перебігу подій у хорватів фактично не було навіть контратак на ворота «ХІТа». Але здебільшого гра йшла біля воріт Розги, і подекуди воротареві «Олміссуму» доводилося серйозно працювати. І лише у середині другого тайму Фране Деспотович узяв тайм-аут, щоб його підопічні змогли трохи перевести подих після активних дій у захисті. І лише після цього «Олміссуму» вдалося створити момент біля воріт Сухова, проте голкіпер «ХІТа» врятував свою команду від другого пропущеного голу.

Також читайте:   Молодіжна Екстра-ліга (U-20). Обриси нового сезону

Після тайм-ауту, взятого «ХІТом» на 35-й хвилині, вже Педяш вийшов п’ятим польовим гравцем, хоча зазвичай у таких ситуаціях Олег Лук’яненко часто випускав п’ятим Сірого. Але цей варіант спрацював – саме Педяш на 37-й хвилині таки забив гол у ворота Розги. І після цього фактично все в цьому матчі починалося спочатку, але психологічна перевага тепер мала бути у «ХІТа». Більше того – за кілька секунд Секуліч сфолив проти Подлюка та отримав за це порушення другу жовту картку, і одразу – червону. Для «ХІТа» це був шанс розіграти більшість у форматі «4х3», і підопічні Олега Лук’яненка це зробили практично одразу. Педяш на 38-й хвилині замкнув передачу Жука на дальню стійку та оформив дубль. І тепер вже хорвати спробували піти вп’ятьох, але замість того, щоб належним чином розіграти «штучну» більшість, пропустили двічі від Сухова, після чого рахунок став 4:1 на користь чемпіонів України. Щоправда, «Олміссум» спробував залишити останнє слово у цьому матчі за собою, але замість цього заробив п’ятий командний фол. Втім, до дабл-пенальті у ворота «Олміссуму» справа не дійшла. Однак, справа дійшла до першої перемоги «ХІТа» у Лізі чемпіонів, яка фактично гарантувала «кабельникам» вихід у Елітний раунд.

«Олміссум» (Хорватія) – «ХІТ» (Україна) – 1:4

Голи: Кустура (1) – Педяш (37, 38), Сухов (39, 39)
«Олміссум»: Розга – Кустура, Буковець, Юрліна, Ванха – Жиліч, Хрстіч, Секуліч, Й. Юретіч – Колобаріч, Стоянович
«ХІТ»: Сухов – Сірий, Поночовний, Чернявський, Жук – Педяш, Шеремета, Журба, Абакшин – Мельник, Подлюк
Попередження: Секуліч (13), Кустура (15) – Чернявський (19), Шеремета (37)
Вилучення: Секуліч (37 – повторне попередження)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*