Ліга чемпіонів. Основний раунд. «Спортінг» – «ХІТ» – 2:2 + ВІДЕО - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Основний раунд. «Спортінг» – «ХІТ» – 2:2 + ВІДЕО

Нічия зі Спортингом

Перший матч для столичного «ХІТа» у Лізі чемпіонів став для українсткого колективу справжнім випробуванням, адже «кабельникам» протистояв один з грандів європейського футзалу – португальський «Спортінг». І, забігаючи наперед, скажемо, що підопічні Олега Лук’яненка з честю витримали цей тест.

Вже на старті першого тайму Зікі Те змусив Чернявського сфолити поруч з власним штрафним майданчиком, проте розіграш штрафного удару не призвів до швидкого голу у виконанні «левів». У відповідь Сірий пробивав на 3-й хвилині, проте не влучив у рамку воріт Енріке Рафаньїна. Тим не менш, «ХІТ» показав, що готовий битися у цій грі та намагатися грати на рівних з чемпіоном Португалії. Хоча насправді це було непросто зробити, тому що «Спортінг» все-таки намагався диктувати умови гри, що було видно по кількості ударів по воротах Сухова. Не сказати, що ця кількість ударів була серйозною, але Сухов протягом першого тайму мав чимало роботи. Але підопічні Олега Лук’яненка не планували відсиджуватись в обороні та діяли за рахунок контратак. Зокрема, непоганий момент міг бути в Абакшина, проте його встиг накрити Жоао Матуш. Також можна похвалити киян за непогану гру в обороні. І це стосується не тільки вдалих дій Сухова у воротах, а і виграних єдиноборств польовими гравцями «ХІТа», які, зокрема, намагались перекривати роботу «стовпів», особливо – Зікі Те.

Однак, на 15-й хвилині «Спортінг» все-таки відкрив рахунок. Це сталося після того, як Зікі Те на дальній стійці зміг замкнути силовий простріл Мерліма (хоча візуально здавалося, що це був удар). Тим не менш, «ХІТ» відповів дуже швидко. За кілька миттєвостей Абакшин виграв позицію у штрафному майданчику у досвідченого Жоао Матуша та відгукнувся на подачу з кутового і проштовхнув м’яч у сітку воріт «Спортінга». Захначимо, що це був один з перших кутових для «ХІТа» у першому таймі та один з перших ударів саме у ствір воріт «Спортінга». Такої швидкої відповіді підопічні Нуно Діаша явно не очікували,

На старті другого тайму «ХІТу» вдалося заробити кутовий біля воріт «Спортінга», проте цей «стандарт» українській команді не вдалося реалізувати. У «Спортінга» ж був більш небезпечний момент у виконанні Пані Варели, який після помилки Педяша викочувався на побачення з Суховим, проте пробив повз ворота. Трохи пізніше той же Пані Варела перевірив на міцність каркас воріт «ХІТа». І поступово «леви» нарощували свою ігрову перевагу. Але «ХІТ» шукав своє щастя у контратаках. Зокрема, одну таку контратаку організував Сухов, який пішов на чужу половину та віддав загострюючий пас на Жука, проте удар «стовпа» киян був заблокований.

Також читайте:   Перша ліга Львова: Матч за чемпіонство проти «Здвигу». Анонс

Зрештою, на 27-й хвилині «Спортінг» знову вийшов уперед. Це сталося після помилки Сухова біля своїх воріт, чим і скористався Жоао Матуш. Після цього лісабонці мали ще кілька моментів, проте збільшити свою перевагу їм не вдалося. І, що важливо, у кількох епізодах Сухов рятував свою команду, компенсуючи своїми «сейвами» момент з другим пропущеним голом.

Втім, «Спортінг» у другому таймі все-таки більше контролював хід гри, і через це гравцям «ХІТа» далеко не завжди вдавалося акцентовано перейти від оборони до атаки, не кажучи вже про створення гольових моментів біля воріт Енріке Рафаньїна. Однак, на 36-й хвилині «ХІТ» зміг зрівняти рахунок. Це сталося після того, як Журба передачею з ауту знайшов на лівому фланзі Абакшина, який і переправив м’яч у ворота «Спортінга». Такий перебіг подів, звісно, не влаштовував гравців «Спортінга», які одразу пішли в атаку. І практично одразу міг забивати Зікі Те, однак з його ударом фантастично впорався Сухов. Далі португальці намагались шукати передачами свого провідного «стовпа», однак замість цього отримували втрати. Щоправда, на фоні того тиску, який чинили «леви» на ворота чемпіонів України, ці втрати були не такими вагомими. Тому, підопічним Олега Лук’яненка потрібно було вистояти на останніх хвилинах. І це підопічним Олега Лук’янека вдалося зробити. А це означає, що старт «ХІТа» у Лізі чемпіонів можна вважати вдалим – все-таки, не кожного дня у своєму першому єврокубковому поєдинку відібрати очки у однієї з найсильніших команд Європи. А «ХІТу» це вдалося.

«Спортінг» (Португалія) – «ХІТ» (Україна) – 2:2
Голи: Зікі Те (15), Жоао Матуш (27) – Абакшин (15, 36)
«Спортінг»: Енріке Рафаньїн – Жоао Матуш, Мерлім, Тайнан, Зікі Те – Пані Варела, Веслі Франса, Паулета, Соколов – Тьяго Маседу
«ХІТ»: Сухов – Сірий, Поночовний, Чернявський, Жук – Педяш, Шеремета, Подлюк, Абакшин – Журба, Мельник, Ліфер
Попередження: Жоао Матуш (3)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*