Мій Макбук почав швидко розряджатися: можливі причини та їх усунення - Блог про Львів

Мій Макбук почав швидко розряджатися: можливі причини та їх усунення

Макбук

Коли експерт з комп’ютерної техніки або простий користувач уперше беруть до рук та вмикають новий MacBook Air M1, вони будуть приголомшені продуктивністю цього пристрою. І в цьому немає нічого дивного. Попри те, що серія MacBook Air M1, купити ноутбук з якої можна за покликанням https://www.ctrs.com.ua/ru/noutbuki-i-ultrabuki/brand-apple/seriya_macbook-air-m1/, побачила світ у далекому та спокійному 2020 році, ці ультрабуки досі лишаються одними з найпопулярніших та найпотужніших у своєму ціновому сегменті.

Проте з часом деякі користувачі стикаються з проблемою швидкого розрядження батареї. Що ж могло стати причиною такої проблеми і як її уникнути?

Причини швидкого розрядження батареї MacBook Air M1

Передовсім наголосимо на тому, що за умови інтенсивного та частого використання будь-який літій-іонний акумулятор поступово втрачає ресурс. В результаті ваш MacBook Air M1 розряджається швидше. Але дуже часто й самі користувачі пришвидшують цей процес. Перелічимо декілька причин, що призводять до швидкої втрати заряду Макбук:

  1. Системне програмне забезпечення. Однією з основних причин швидкого розрядження може бути помилка у системному ПЗ. Після оновлень в програмному забезпеченні можуть виникати проблеми з оптимізацією роботи батареї.
  2. Додатки, які споживають багато енергії. Деякі програми можуть споживати надмірно багато енергії, навіть коли працюють у фоновому режимі.
  3. Велика яскравість екрана. Чим вища яскравість екрана, тим швидше розряджається батарея.
  4. Висока температура. Збільшення температури пристрою може негативно впливати на продуктивність батареї.

Чому батарея швидко виробляє ресурс?

Батареї літій-полімерні, які використовуються в MacBook Air M1, мають певний строк служби, вимірюваний кількістю циклів зарядки. Кожен такий цикл зменшує ємність батареї. Надмірне навантаження, постійне заряджання до 100% та розряджання до 0% можуть пришвидшити втрату ємності.

Варто також переглянути й сценарії використання. Приміром, якщо користувач має справу зі звичайними документами, інтернет-серфінгом та іншими повсякденними речами, Макбук Аір М1 здатен тримати заряд протягом 20 годин і навіть більше. Але ігри, вимогливі додатки, перегляд відео на максимальній яскравості та гучності призводять до швидкого розрядження. Також це додаткове навантаження на процесор Макбук.

MacBook

Як правильно доглядати за акумулятором MacBook Air M1?

MacBook Air M1 – ноутбук не з дешевих. І якщо ви зіткнулися з тим, що він розряджається швидше, це може свідчити й про можливість зносу батареї. А її заміна на офіційному сервісі Apple також коштує недешево. Отже, аби уникнути проблем у майбутньому, намагайтесь дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Зберігайте Макбук в оптимальних температурних умовах. Висока або низька температура може негативно впливати на батарею. Намагайтеся уникати перевищення температури 35°C.
  2. Використовуйте MacBook регулярно. Для подовження строку служби батареї корисно принаймні раз на місяць повністю розряджати та заряджати ноутбук.
  3. Оновлюйте системне ПЗ. Apple регулярно випускає оновлення, які можуть розв’язувати проблеми з батареєю.
  4. Стежте за програмами, які споживають багато енергії. Регулярно перевіряйте менеджер завдань, щоб виявити програми, які споживають надмірну кількість ресурсів.
  5. Не дозволяйте батареї повністю розряджатися. Ідеально тримати заряд батареї між 20% та 80%.

Спеціаліст сервісного центру завжди наголошує на важливості дотримання інструкції від виробника. Якщо ви піклуєтеся про свій MacBook Air M1 та його батарею, дотримуючись цих простих правил, ви зможете максимально подовжити строк служби вашого пристрою. І не забудьте завжди мати під рукою гарантійний талон та контакти сервісного центру – це може стати в пригоді у разі несподіваних проблем з пристроєм.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*