Призначення та 3 основних типи сонячних станцій - Блог про Львів

Призначення та 3 основних типи сонячних станцій

сонячна електростанція

Щоб отримувати електроенергію не від централізованої мережі та економити на оплаті комунальних послуг, варто встановити сонячну станцію. Це комплект обладнання, який складається з фотоелектричних модулів, інвертора-перетворювача, кабелів, кріплень та інших установок.

У сукупності обладнання забезпечує живлення електроприладів у будинку або на підприємстві. Сучасні альтернативні джерела енергії відрізняються за показниками потужності, для кожного об’єкта можна знайти оптимальне рішення. Це популярний та повністю безпечний для довкілля спосіб отримання енергії – вибрати та встановити його допоможуть у компанії Solar Garden.

Де використовують сонячні станції

Це універсальне обладнання, яке, завдяки різним показникам потужності та наявності зручних технологічних рішень вибирають для будь-яких потреб. Серед охочих купити сонячну електростанцію тут https://www.solargarden.com.ua/sonyachni-elektrostantsii/ багато власників приватних будинків і дачних котеджів. Для домогосподарства достатньо обладнання потужністю 5-30 кВт – усе залежить від мети та кількості електроприладів.

Сонячні електростанції часто встановлюють і для потреб підприємства. Для власника бізнесу це, в першу чергу, можливість зекономити на рахунках на електроенергію. Більшість компаній працює вдень, тому, за правильного вибору потужності, обладнання повністю покриває потреби об’єкта. Якщо додатково встановити акумуляторні батареї, накопичену вдень енергію можна буде використовувати вночі.

Сонячні електростанції в якості джерел енергії дуже популярні в аграрному бізнесі. Встановлення фотоелектричних модулей дає можливість подбати про стан землі та рослин, адже кожна панель не тільки генерує енергію, а й дає тінь та оберігає від палючого сонця. Завдяки обладнанню виходить не тільки витрачати менше на комунальні платежі, а й збільшити продуктивність землі на 60%.

Також читайте:   Як вибрати сонячні панелі для дому

Яку сонячну станцію вибрати

Перш ніж встановити той чи інший тип, варто визначити, коли саме користувач хоче отримувати енергію від небесного світила. Буває, що потреба в цьому є тільки вдень, у ясну, погожу погоду, проте не завжди. Деяким хочеться стати повністю незалежними від централізованої мережі, для цього станція має працювати також і вночі, коли сонця немає.

сонячна електростанція

Існує три рішення:

  1. мережеві. Їх встановлюють для отримання пасивного доходу за умовами Зеленого тарифу. Це обладнання без АКБ, яке передає надлишки виробленої вдень енергії до централізованої мережі, за що власник отримує виплати від держави;
  2. автономні. Встановлюються для безперебійного енергопостачання об’єкта, працюють тоді, коли немає підключення до централізованої мережі або воно нестабільне. Обладнані акумуляторами для накопичення кіловат;
  3. гібридні. Дають можливість отримувати прибуток за Зеленим тарифом і користуватися електроенергією. Поєднують у собі характеристики перших двох.

Вибір залежить не тільки від цілей використання, а й умов у конкретному регіоні.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*