Землетрус у Львові. Як це було - Блог про Львів

Землетрус у Львові. Як це було

Землетрус

Як вам вчорашня новина, що у Львові та області похитувало не так будинки, як речі у квартирах? А причина цьому – землетрус?

Якщо чесно сам не зрозумів що сталося, адже спав і лише згодом читав у пабліках, що поштовхи дійсно були й багато хто їх відчув. Найбільше нарікань було від людей, що проживають у Личаківському на Франківському районах. Епіцентр поштовхів було зафіксовано близько 21 години 30 хвилин за місцевим часом.

Що відомо на даний момент?

Причинами поштовхів як у Львові, так і в Ужгороді, у тому числі став землетрус, який відбувся неподалік нашого кордону, а точніше у селі Нова Келча (Словаччина). Хто дружить з географією, то це приблизно район відомого міста Кошице.

Його магнітуда склала близько 4.5 за шкалою Ріхтера. Відкриваємо дану шкалу, шукаємо даний показник і бачимо, що за такого землетрусу відчутне тремтіння речей всередині будинків, значна шкода малоймовірна. Таких землетрусів буває у світі до 6200 щорічно.

Щодо Львова, то за словами сейсмологів тут якщо й були поштовхи, то магнітуда їх склала 2,5. За такого стану максимум що може бути – це трястися посуд і лампи. Зрештою, десь так воно у Львові й було.

Також читайте:   Як я їхав у електричці

Останній подібний землетрус стався в Україні у вересні 2021 року. Тоді поштовхи відбулися неподалік міста Чортків на Тернопільщині, а магнітуда складала до 4,4.

Як поводитися при землетрусах?

1. Перш за все треба лягти, захистися і старатися не переміщатися.

2. Триматися якомога далі від вікон та предметів, які висять на стіні. Під час активної стадії вони можуть впасти й завдати шкоди.

3. Не користуватися ліфтом.

4. Вимкнути газову плиту та електричні прилади.

5. Якщо ви перебуваєте на вулиці, то триматися подалі від ліній електропередач, будівель та дерев, які можуть повалити поштовхи.

6. Слідкуйте за оперативними новинами, які передають по радіоприймачах.

На даний момент небезпеки нашому з вами життю немає, але пам’ятайте, що береженого – Бог береже.

Фото: рандомне.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*