На підніжжі гори Параска відкриють туристичний прихисток - Блог про Львів

На підніжжі гори Параска відкриють туристичний прихисток

Притулок

Чи любите ви ходити в гори? Думаю, що таких відчайдухів є багацько.

Не знаю як там хто, а, скажімо, автор цих рядків любить підкоряти нові вершини в будь-яку пору року. Це може бути і влітку, і взимку, і пізньої осені й навіть весною. Це все залежить від бажання, компанії, а також мети поїздки.

Якщо ти хочеш просто піти в гори – це одне, а якщо ще й піднятися на вершину – це інше. Тому, при будь-якій вилазці треба враховувати фактор погодних умов: яким має бути спорядження, а також де ви будете ночувати – це також нагальні питання.

Саме про місце ночівлі й буде сьогодні мова. Як же піднявся у мене настрій, коли з соціальних мереж дізнався, що на підніжжі гори Параска вже незабаром відкриють туристичний прихисток. Ще вчора, 10 листопада, на сайті Львівської Міської Ради з’явилося повідомлення, що в суботу, 11 листопада о 13 годині офіційно буде відкриття даної хатинки.

Проте, вже згодом, враховуючи погодні умови, відкриття вирішили перенести не невизначений час. А я вже бува збирався підкорити 18-й раз згадувану вище вершину.

Буквально в останній момент саме через дощ вирішив відмовитися від поїздки. Чому? Все просто, зі Сколе на Параску йти довго, а ось з села Коростів через клятих лісорубів дорога на вершину зіпсована. Там у суху погоду було болото. Можу собі лише уявити що там відбувається зараз, коли падає дощ.

Також читайте:   Угорське місто Ніредьгаза (фото)

Але, менше з тим. Декілька слів про прихисток.

На нього можна натрапити якщо йти з села Коростів по жовтому, 504 маршруту.

Зведенням цієї оселі вшановують памʼять пластуна Тараса Гаврилишина, який належав до пластового куреня «Чорноморці». Він загинув 1 листопада 2022 року на підступах до Херсону.

Знову ж таки на сайті ЛМР вказано наступне, цитую: «задля втілення цієї ідеї кошти збирали серед волонтерів, активістів, проводили благодійні розпродажі. Значну частину вартості покрили пластуни з діаспори, зокрема, США, а також родина Тараса. Більше ніж 500 тисяч гривень зібрали через спільнокошт, вікна та двері подарувала пластунам приватна компанія «Екран-вікносвіт», частину дерева дав «Галсільліс». На реалізацію проєкту не використали жодної гривні ані з місцевого, ані з державного бюджету. Організаційна команда проєкту та волонтери, які допомагали із доставкою матеріалів на гору, працювали безоплатно».

І ще декілька особливостей прихистку:

1. З його тераси можна милуватися чудовими краєвидами гір.
2. Вмістити будівля може близько 15-16 людей.
3. Є основне та службове приміщення.

Особисто мені цікаво чи є тут в наявності пічка, адже взимку в мороз буде непереливки. Найближчим часом спробую дізнатися про притулок більше як і планую особисто туди з’їздити. Нехай тільки випаде багато снігу.

Більше про притулок та реквізити аби всі охочі могли долучитися до збору коштів можна знайти ТУТ.

P.S. Нова дата відкриття запланована на 25 листопада.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*