Товариський матч № 1. Словенія (ж) – Україна (ж) – 1:2 + ВІДЕО - Блог про Львів

Товариський матч № 1. Словенія (ж) – Україна (ж) – 1:2 + ВІДЕО

Перемога в першому матчі

Вперше після фіналу Євро-2023, який проходив у Дебрецені, жіноча збірна України вийшла на паркет, аби зіграти два матчі проти жіночої збірної Словенії. Безумовно, підопічні Олега Шайтанова вважались фаворитками у цьому протистоянні. Однак, враховуючи те, що команда давно не збиралася разом, то було цікаво подивитись на те, у якій формі зараз перебувають «синьо-жовті».

Вже на першій же хвилині могла забивати Кузнєцова, проте дебютантці збірної України не пощастило. Взагалі треба сказати, що перша четвірка збірної України дуже непогано виглядала під час своїх змін у дебюті зустрічі. А згадана вище Кузнєцова була, мабуть, найбільш активною не тільки у своєму квартеті, а й в усій українській команді. При цьому, варто відзначити голкіпера збірної Словенії Барбару Лах, яка у першій 20-хвилинці кілька разів рятувала свою команду від голу. І саме завдяки її діям підопічним Драго Адаміча вдавалося стримувати атакувальні пориви українок та грати на «нуль».

При цьому, словенки не забували й про атаку. Зокрема, на 7-й хвилині балканські футзалістки непогано розіграли аут, після якого Кожар нанесла небезпечний удар по воротах Кислової, але на допомогу «сииньо-жовтим» прийшла стійка. Також можна згадати епізод на 17-й хвилині, коли воротам української збірної загрожувала Кос – тоді вже Кислова вступила у гру. Окрім того, словенки у деяких епізодах намагалися застосовувати високий пресинг, проте до якихось наслідків це не призвело.

На початку другого тайму українкам таки вдалося забити «гол з роздягальні»: Скибіна вивела Дубицьку на ударну позицію, а 13-й номер збірної України пробила точно у дальній кут. Словенки на це відповіли двома моментами від Жвокель, яка цілком реально могла змусити капітулювати Митрофанську, котра захищала ворота української збірної у другому таймі. Після цього обидві команди ще обмінялись небезпечними моментами, проте рахунок після них не мінявся. Далі на деякий час у грі було затишшя, яке порушили господарки майданчику, створивши момент біля воріт Митрофанської, яка в підсумку добре зіграла, захищаючи свої ворота. У відповідь на 29-й хвилині могла забити Кузнєцова, проте їй не вдалося переграти Лах у ближньому бою. Трохи пізніше дві нагоди мала Форсюк, але і їй не вдалося подвоїти перевагу збірної України. Однак, разом з тим, українки в цей проміжок часу створювали більше моментів у чужих воріт, ніж їх візаві.

Також читайте:   Футбол. Ліга Європи. Металіст вдома програє Легії (відео)

За свою нереалізацію українки поплатились на 32-й хвилині. Це сталося після розіграшу ауту. Ерменц прострілювала у штрафний майданчик, і м’яч на шляху до воріт знайшов спину Бурлаченко, після чого і влетів у дальній кут. Після пропущеного м’яча українки спробували активізуватись – навряд чи їх влаштовував нічийний рахунок, нехай і в товариському матчі.

Зрештою, під кінець гри вже було видно, що підопічні Олега Шайтанова були втомлені. До того ж, проблем додало ушкодження Скибіної, яку в підсумку у першій четвірці замінила Бурлаченко. І саме Бурлаченко на 38-й хвилині стала авторкою гольової передачі на Форсбк, яка переправила м’яч у вільний кут воріт – так рахунок став 2:1 на користь збірної України. Після цього словенки почали грати вп’ятьох, і навіть одразу могли забити. Однак, у тому епізоді м’яч не влетів у ворота Митрофанської. До кінця зустрічі балканська команда продовжувала розігрувати «штучну» більшість, проте дивідендів команді Драго Адаміча це не принесло. Щоправда, на останніх секундах м’яч таки влетів у ворота Митрофанської після розіграшу ауту, але оскільки після введення м’яча ніхто не доторкнувся до нього, то гол не був зарахований. І це дозволило жіночій збірній України здобути перемогу в першому з двох запланованих товариських поєдинків проти жіночої збірної Словенії.

Словенія (ж) – Україна (ж) – 1:2
Голи: Ерменц (32) – Дубицька (21), Форсюк (38)
Словенія (ж): Лах – Сребот, Ерменц, Доленшек, Єсеновець – Кос, Кожар, Шнофі, Жвокель – Козіна
Україна (ж): Кислова (Митрофанська, 20) – Кузнєцова, Форсюк, Дубицька, Скибіна – Бурлаченко, Воловенко, Калягіна, Степаненко – Кирильчук.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*